Article image

Chceme v Hradci Králové získat ztracené body, burcuje Martin Pospíšil

Team logo Team logo
FC Hradec Králové FK Jablonec
0:2
Synot liga, 9. kolo so 27. 9. 2014, 15:00
Reportáž

Jablonecký středopolař Martin Pospíšil má o sobotním utkání v Hradci Králové. Se svými spoluhráči nebere nic jiného, než vítězství a tři body. Utkání pod hradeckými lízátky se hraje v sobotu netradičně od 15 hodin.

Jak jste se připravili na zápas proti Hradci Králové?

Tento týden byl trochu jiný, než ty ostatní. Hráli jsme ještě v úterý pohár, takže to bylo spíš zápasové a méně se trénovalo. Mně osobně to vyhovuje, takže jsem za to byl rád. Příprava na zápas byla stejná jako na každé utkání. A pojedeme tam s jasným cílem uhrát tři body.

V posledním ligovém zápase jste České Budějovice přehráli, ale byl z toho jen bod. Následně v Poháru FAČR jste porazili Bohemians znovu dominantním výkonem. Je znát, že se hra stále lepší?

Jak říkáš, Budějovice jsme jasně přehráli, ale získali jsme jen jeden bod. Takže pro nás to je ztráta dvou bodů. O to víc to teď musíme v Hradci Králové napravit. Nebereme nic jiného než výhru, ty dva body musíme rychle dohnat. Už v týdnu s Bohemians to byl další zápas, kdy jsme dominovali a konečně jsme dali i góly. Věřím, že na to v sobotu navážeme a vyhrajeme.

ČTĚTE TAKÉ:
Jablonec se v sobotu představí u nováčka v Hradci Králové
Duelům Hradce s Jabloncem vévodí nerozhodné výsledky

Střelecký nezdar prolomil v poháru Martin Doležal svým gólem na 2:0. Věříte v kabině, že mu tenhle gól pomůže se střelecky rozjet?

Všichni jsme to vnímali včetně Martina. Byl z toho špatný, že to tam nepadá, a bylo to na něm vidět. I my s klukama jsme říkali, že potřebuje klidně nějakou šmudlu, ať se chytne nějakým gólem. Je jedno jakým, protože šance měl, akorát to neproměňoval. Potřeboval nějaký gól na chycení a všichni věříme, že to teď s Bohemkou prolomil a další šance bude proměňovat. Pomůže to jak jemu, tak i nám všem.

Domácí Hradec Králové si na vás věří. Vy jste zase o hodně výš v tabulce. Zápas to ale určitě nebude jednoduchý, že?

Jednoduchý zápas to nebude určitě. Viděl jsem Hradec v sestřihách několikrát a hlavně doma byl nebezpečný. Dostával se do hodně šancí, ale taky měl problém se zakončením. A žádný zápas v lize není jednoduchý, ale to nic nemění na tom, že tam jedeme pro tři body. Věřím, že potvrdíme kvalitu našeho týmu a zvládneme to.

Zatím poslední venkovní zápas jste hráli v Příbrami, kde jste famózním závěrem získali výhru 4:1. Takže by bylo fajn to zopakovat i teď.

Bylo by to fajn, ale byl bych radši, kdybychom dali nějaký gól už dřív a výsledek si pak spíš hlídali a nehonili to na závěr jako v Příbrami. I když ten závěr byl famózní. Věřím tomu, že nedopustíme, abychom dostali gól a museli to dohánět v závěru. 


Author Martin Bergman
Sdílet článek