Article image

Duelům Hradce s Jabloncem vévodí nerozhodné výsledky

Team logo Team logo
FC Hradec Králové FK Jablonec
0:2
Synot liga, 9. kolo so 27. 9. 2014, 15:00
Reportáž

Fotbalisty FK BAUMIT Jablonec čeká v sobotu utkání na půdě ligového nováčka v Hradci Králové. Většina vzájemných duelů v minulosti skončila nerozhodným výsledkem. Nyní by chtěl Jablonec v Hradci Králové naplno bodovat.

Oba sobotní soupeři spolu odehráli celkem 22 zápasů. Devět z nich vyhrál Jablonec, dva duely BAUMIT prohrál a jedenáctkrát se oba celky rozešly smírně. Za zmínku stojí, že Jablonec z tohoto počtu remíz jen dvě uhrál na domácím stadionu Střelnice. V devíti případech pak v Hradci pod lízátky. Naposledy se musel Jablonec spokojit s jedním bodem při venkovním utkání v sezoně 2012/2013. Tedy v sezoně, kdy Hradec Králové sestupoval do druhé ligy z posledního místa v tabulce. Jablonec už tehdy dokonce vedl 2:0, ale nakonec zápas skončil 2:2.

I když je nejčastější výsledek nerozhodný, čas od času se zrodí velká přestřelka. Ta často končí výhrou Jablonce. Vzpomenout můžeme domácí utkání ze sezony 2012/2013, kdy viděli diváci pět branek, a Jablonec zvítězil 3:2. V sezoně 2001/2002 padlo na Střelnici branek šest a domácí fotbalisté vyhráli 5:1 hned v prvním ligovém kole tehdejší sezony. Zajímavostí je, že se v utkání trefil také nynější hráč Jablonce Tomáš Čížek. A hattrickem se prosadil Jiří Mašek, kterému stačilo na tři branky pouhých 17 minut! Tím stále drží klubový rekord v lize v potřebném čase na hattrick.

Nejdrtivější výhra přišla vcelku nedávno, v sezoně 2010/2011. Jablonec 13. března hostil Hradec na Střelnici při návštěvě necelých pěti tisíc diváků. Hráči se jim za to odměnili nebývalým výsledkem 7:0! Ani tentokrát nebyli fanoušci ochuzeni o hattrick, který dal David Lafata. Dvě branky přidal Marek Jarolím a po jedné dali Karel Piták s Lukášem Třešňákem.

S přispěním takových výsledků se statistika počtu gólů na zápas pohybuje okolo tří branek na utkání. Kromě gólů padá také poměrně dost červených karet. Hradečtí fotbalisté jich viděli už celkem osm, zatímco Jablonec pouhou jednu.

V aktuální sezoně je Hradec Králové na 14. místě ligové tabulky s šesti body za jednu výhru a tři remízy. Jablonec je na tom o poznání lépe na čtvrtém místě v tabulce. K dosavadním čtrnácti bodům vedla cesta přes čtyři výhry a dvě remízy.

Utkání 9. kola SYNOT ligy mezi FC Hradec Králové – FK BAUMIT Jablonec na Všesportovním stadionu v Hradci Králové začíná v sobotu v 15 hodin. Přijeďte povzbudit naše hráče v boji o další ligové body.


Author Martin Bergman
Sdílet článek