Article image

Jablonec se v sobotu představí u nováčka v Hradci Králové

Team logo Team logo
FC Hradec Králové FK Jablonec
0:2
Synot liga, 9. kolo so 27. 9. 2014, 15:00
Reportáž

Anglický týden pokračuje pro jablonecké fotbalisty už v sobotu na hřišti staronového ligového nováčka v Hradci Králové. Zápas pod malšovickými lízátky začíná úderem patnácté hodiny!

Východočeši se po roce vrátili mezi ligovou elitu s přebudovaným kádrem. Nováčka soutěže čekal hned na začátku poměrně těžký ligový los, i přesto Votroci dokázali remizovat na domácí půdě s Mladou Boleslaví i Teplicemi a přišlo i dvougólové vítězství nad Slováckem. Nadějný vstup do sezony se zadrhl až nečekanou domácí porážkou s Jihlavou 0:3.

Výkonem proti poslední Jihlavě jsme vlastně znegovali všechny naše předcházející výkony a výsledky,“ zlobí se ještě dnes kouč hradeckého mužstva Luboš Prokopec. Jeho tým poté v posledním zápase sice senzačně vedl na Letné, ale Sparta nakonec dokázala otočit na 1:3 a hradečtí zůstali opět bez touženého bodového zisku.

Kouč Hradce Králové plánuje pro sobotní zápas změny v sestavě, konkrétní být ale odmítl. „Proti Jablonci bychom chtěli bodovat. Severočeši mají zkušené a perspektivní mužstvo. V lize jsou ale výjimečné jen dva týmy a to Plzeň se Spartou, ostatní jsou k poražení,“ míní trenér Východočechů. „V sobotu očekávám vyrovnaný zápas, který zvládneme,“ překvapuje sebevědomím kouč Votroků Luboš Prokopec.

Na rozdíl od našeho sobotního soupeře mají naši fotbalisté v nohách úterní zápas Poháru FAČR proti Bohemians, který dotáhli k vítězství 2:0. „I přes výhru v poháru cítíme povinnost napravit domácí zaváhání s Budějovicemi a chceme získat ztracené body zpět,“ velí kouč BAUMITu Jaroslav Šilhavý.

Hradec je další z týmů ze spodní části tabulky, s kterým poměříme síly. „Víme, že to není žádný ustrašený nováček soutěže. V každém zápase si dokáží vytvořit gólové šance, ikdyž je trochu trápí koncovka, tak jako nás. Pokud by oni proměňovali své šance, určitě by měli víc bodů, než mají nyní. Nakonec i v utkání na Spartě minulý týden zaslouženě vedli a měli poté další nadějné brejkové situace,“ všiml si jablonecký kouč.

S jakými cíli a zdravotním stavem kádru tedy jablonečtí vyrazí na východ Čech? „Rozhodně pojedeme do Hradce s bojovnou náladou. Všichni hráči jsou vesměs připraveni. Kromě dlouhodobě zraněných nás žádné další absence netrápí. V týdnu se připojil do tréninku s týmem i Milan Mišůn a nakonec i Pišta Mihálik,“ prozrazuje před sobotním duelem trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý.

Utkání začíná na Malšovickém stadionu v Hradci Králové v sobotu 27. září od 15 hodin.

Rozhodčí: Jílek – Pospíšil, Vaňkát

Delegát: Chytil


Author Jan Bendl
Sdílet článek