Article image

Debutant Mihálik: Když fanoušci skandovali moje jméno, byl to krásný pocit

Team logo Team logo
FK Dobrovice FK Jablonec
1:2
Pohár FAČR, so 6. 9. 2014, 17:00
Reportáž

Fotbalisté FK BAUMIT Jablonec v Dobrovici vyhráli 2:1 a postoupili do osmifinále Poháru FAČR. V utkání se ale psal také jiný příběh. Ten vygradoval v 75. minutě, kdy hřiště opouštěl Ruslan Mingazov a nahradil jej Ondřej Mihálik, věkem ještě dorostenec!

Kapitán reprezentační osmnáctky zažil velkou premiéru v ostrém utkání za jablonecké áčko. Ještě v pondělí ale syn Štefana Mihálika, bývalého hráče Viktorie Žižkov a Jablonce, hrál za juniorský tým a stihl v této sezoně dát již tři góly v dorostenecké lize. Své dojmy po premiéře vylíčil Ondřej Mihálik v rozhovoru pro klubový web.

V poháru jste splnili roli favorita a postoupili, zápas to ale nebyl jednoduchý.

Ano, roli favorita jsme splnili a postoupili, ale určitě to nebylo tak jednoznačné. A už vůbec ne jednoduché. Divizní Dobrovice nehrála vůbec špatně.

Čím to podle tebe bylo, že byla Dobrovice chvílemi tak nebezpečná?

Dobrovice těžila hlavně z hlubokého bloku, a poté z rychlých protiútoků. My jsme hlavně v první půli dělali i trošku zbytečné chyby, které mohla Dobrovice využít.

Do utkání jsi nastoupil v průběhu druhé půlky. Jak hodnotíš svou premiéru v áčku?

Ani nevím, jak bych tuto premiéru měl zhodnotit, jelikož jsem byl na hřišti patnáct minut. Ale i tak jsem za tuto zkušenost strašně moc rád, a když fanoušci začali skandovat moje jméno, byl to krásný pocit (usmívá se).

Měl jsi také šanci na gól, ale chybělo pár centimetrů. Můžeš tu situaci popsat?

Nastoupil jsem na levého záložníka. Šance začala na pravé straně a dostala se k Filipovi Novákovi, který mi na hranici velkého vápna prostrčil míč mezi obránci a já se snažil střelu umístit na zadní tyč. Chyběly centimetry… Škoda, kdyby to tam spadlo, nemohl bych si vybrat lepší premiéru.

V dalším kole Poháru vás čeká Bohemians 1905. To bude těžký dvojzápas.

Ano, určitě to bude papírově těžší soupeř než Dobrovice, ale určitě chceme vyhrát a postoupit přes Bohemku do dalších bojů.

Jak si se dozvěděl o tom, že budeš v týdnu trénovat s áčkem a pojedeš na pohár? Překvapilo tě to?

Ano, překvapilo. V pondělí na zápase juniorky si mě vytáhl asistent trenéra Jiří Chytrý a řekl mi, že tento týden již budu trénovat s A týmem, a že bych v sobotu měl do pohárového zápasu naskočit.

ČTĚTE TAKÉ:
Baumit potvrdil v poháru roli favorita a postupuje dál
Šilhavý: Roli favorita jsme zvládli, ale hluchých míst tam bylo dost

V sobotu dopoledne porazili tví spoluhráči ze staršího dorostu Teplice 4:1. Sledoval jsi zápas?

Bohužel jsem zápas neviděl, jelikož jsme měli ráno rozcvičení. Určitě to jsou důležité tři body a klukům gratuluji k super výsledku!

V poslední době se ti fotbalový život hodně rozhýbal, jsi kapitán v reprezentaci a dáváš tam góly, podílíš se na gólech dorostu v lize a teď start v áčku. Co na to říkáš?

Jsem určitě rád, že se mi daří, ale tady moje práce nekončí. Jsem stále ještě na začátku té vysněné cesty. Musím na sobě dále pracovat a zlepšovat se. A hlavně musím dodělat školu a mít maturitu.

Jak to všechno v tomto období vnímá tvůj otec, který hrál českou ligu za Jablonec a Žižkov?

Taťka a celá moje rodina mi gratuluje, a je na mě pyšná. I když taťka klade důraz hlavně na tu školu, ale to mi nevadí (usměje se).


Author Martin Bergman
Sdílet článek