Article image

Šilhavý: Roli favorita jsme zvládli, ale hluchých míst tam bylo dost

Team logo Team logo
FK Dobrovice FK Jablonec
1:2
Pohár FAČR, so 6. 9. 2014, 17:00
Reportáž

Především s postupem do dalšího kola byl po vítězství 2:1 v Dobrovici spokojen kouč BAUMITU Jablonec Jaroslav Šilhavý.

Jablonecký klub nehodlal v městečku nedaleko Mladé Boleslavi nic podcenit, přesto byl domácí tým, hrající divizní skupinu C v úvodu utkání nebezpečnější. „Začátek nebyl vůbec podle našich představ. Nebyli jsme spokojení se vstupem do utkání,“ připustil kouč BAUMITu Jaroslav Šilhavý.

V hledišti útulného stánku se tísnilo sedm stovek diváků i nemalý dav jablonecký fanoušků, ti všichni ve slunečném sobotním odpoledni viděli počáteční aktivitu domácích. „Připravovali jsme na ten zápas jako na každý běžný ligový. Fotbalisty soupeře jsem viděl hned několikrát, vím, že chtějí postoupit do ČFL. Tím svým výkonem, kterým se prezentovali i dnes, by si ten postup i zasloužili, určitě by se tam neztratili,“ pochválil soupeře kouč Severočechů.

„Tím ale nechci omlouvat náš výkon. Ten úvod, ta naše hlava, ta tam prostě nebyla v pořádku, pak jsme zaplaťpánbůh dali gól a bohužel pro nás jsme další šance neproměnili. Přesto jsme přidali druhý gól a mohli jsme dát další tři. Bohužel soupeř nám dal těsně před koncem na 2:1 a utkání po právu zdramatizoval,“ uznal kouč zasloužené snížení z pohledu domácích.

„Pohár je pro nás důležitý, splnili jsme roli favorita, byť ten výsledek asi není takový, jako bychom si představovali. Ale takovéto zápasy v pohárech jsou běžné. Jsme rádi, že jdeme dál, domácí předvedli dle mého sympatický výkon. My jsme tam měli hluchá místa a zbytečně jsme ten zápas zdramatizovali,“ zhodnotil v krátkosti sobotní dění na hřišti kouč Jablonce.

Čím si jablonecký lodivod vysvětluje lepší vstup divizního celku do zápasu? „Soupeř bojuje, je to pro něj obrovská motivace. Jestli ti naši hráči jen trochu poleví, neudělají krok navíc, nejsou do souboje naplno, pak se z toho stávají pasáže, kdy ten souboj vyzní minimálně vyrovnaně. Kdybychom dali šance, tak se hraje jinak a líp,“ měl připravené jasné vysvětlení kouč ligového celku.

Jablonecký tým postoupil do osmifinále pohárové soutěže, jenže i sobotní zápas trenérovi leccos naznačil. „Nastoupili jsme v né tak úplně obvyklé sestavě, dostali šanci ti, co nehrávali. Udělal jsem si obrázek jak dál, a kde se musíme zlepšovat. Ukázalo nám to nějaké věci,“ uznal po zápase.

Na hrotu útoku se i v pohárovém duelu bil Martin Doležal. Ačkoliv se opět dostal do dvou velmi nadějných šancí a několika náznaků, gól mu opět souzen nebyl. „Chybí mu pohoda. V lize odehrál dobré utkání v Plzni, ale od té doby se jakoby trápí. Uzpůsobujeme mu tréninky, i individuální. Bavíme se o tom, ale zatím to ovoce prostě nepřináší. Dneska tam měl náznaky i šance. Ale moc alternativ v útoku nemáme, Tomáš Jun je zraněný. Ale chtěl bych pochválit i střídajícího Mihálika, naznačil něco, měl dobrý vstup do zápasu, ačkoliv je mu teprve sedmnáct,“ řekl na adresu útočníků ligového celku hlavní kouč.

Jablonec si těsným pohárovým vítězstvím nad Dobrovicí zajistil postup do osmifinále Poháru FAČR, v jehož dalším kole narazí ve dvojzápase na fotbalisty Bohemians 1905, kteří dnes porazili České Budějovice.  


Author Jan Bendl
Sdílet článek