Article image

Baumit potvrdil v poháru roli favorita a postupuje dál

Team logo Team logo
FK Dobrovice FK Jablonec
1:2
Pohár FAČR, so 6. 9. 2014, 17:00
Reportáž

V utkání 3.kola poháru FAČR zavítal Baumit do Dobrovic, kde ho nečekal snadný protivník, ale svůj cíl nakonec splnil a po výhře 2:1 postupuje do dalších bojů.

Domácí bojovali jako lvi a hráli až za hranicí svých možností. Aktivní byl hlavně Volf, který se také v úvodu z hranice pokutového území opřel do balónu a střela lízla brankovou konstrukci.

Po první desetiminutovce se začal na provozní teplotu ohřívat také Baumit a ve 12. minutě měl první šanci, když Kopic z vyložené šance místo střely přihrával před branku, ale před nabíhajícím Doležalem obrana míč uklidila na roh.

Ve 26.minutě Rossi zakončoval akrobaticky z prostoru kruhu pokutového území, ale domácí brankař se vyznamenal, když míč vyrazil na rohový kop. Jen o pár minut později vypálil Moulis levou z 18 metrů a donutil domácího brankaře Bartoše k dalšímu kvalitnímu zákroku.

Kouzlo domácí svatyně nakonec odčaroval Moulis až ve 35.minutě, kdy krásně zakroutil míč z přímého kopu z velké vzdálenosti a míč skončil přesně u tyče – 0:1.

Domácím začaly pomalu docházet síly a Jablonec ovládl hru. Ve 38.minutě z otočky vypálil krásně Doležal a domácí gólman se opět vyznamenal. Ještě před odchodem do kabin šli jablonečtí hráči do přečíslení 3 na 1, Kopic utekl obráncům, dal míč před poloprázdnou branku Moulisovi, ale ten trestuhodně netrefil zařízení ... Do kabin tak šel Baumit s nejhubenějším možným vedením.

Hned ve třetí minutě druhého poločasu mohl Baumit vedení navýšit, ale za překonaným brankařem na brankové čáře uhasil požár domácí stoper Váňa. Pak se připomenul opět domácí nejlepší hráč Volf a zatřásl břevnem jablonecké branky.

V další šanci pálil Moulis z rohu pokutového území, avšak Bartoš byl opět na místě a držel akcie Dobrovic nad vodou. Ty významně poklesly v 60.minutě, kdy se prosadil povedenou ranou po sklepnutí od Mišůna Rossi a bylo to 0:2.

Velkou šanci na snížení měl čtvrthodiny před koncem domácí. Dobrovický útočník se ocitl ze středu pokutového území sám před Špitem, ten ale včas vyběhl a jeho zakončení vytěsnil nohou. Na druhé straně fotbalovou lahůdku připravil divákům Mišůn, když dalekonosným lobem orazítkoval břevno za překonaným brankařem Bartošem.

Domácí byli za svůj sympatický výkon nakonec odměněni v 88.minutě, kdy se po centrovaném míči prosadil hlavou Suk a snížil na 1:2.

V 89.minutě mohl třetí pojišťující branku Jablonce přidat Romera, ocitl se sám před Bartošem, ale míč mu otřel o nohu a tak z celé akce byl jen rohový kop. Utkání tak skončilo vítězstvím 2:1 pro jablonecký Baumit, který tak může slavit postup do dalšího kola.

3.kolo Pohár FAČR
FK Dobrovice – FK Baumit Jablonec 1:2 (0:1)

Sestava Jablonec: Špit – Romera, Kysela (82.Novák), Pernica, Mišůn – Rossi, Loučka – Kopic (63.Pospíšil), Mingazov (75.Mihálik), Moulis – Doležal.

Sestava Dobrovice: Bartoš – Golovko, Váňa, Šídlo, Bém, Rudolf (76.Cigánek), Patočka, Osvald, Vodička (55.Vajgl), Miškovský (45.Suk), Volf.

Branky: 88. Suk – 35. Moulis, 60. Rossi.
ŽK: 10. Rudolf , 54. Golovko, 71. Šídlo – 28. Mišůn.


Author Jiří Šálek
Sdílet článek