Article image

Pohár FAČR: Jablonec se v sobotu představí v Dobrovici

Team logo Team logo
FK Dobrovice FK Jablonec
1:2
Pohár FAČR, so 6. 9. 2014, 17:00
Reportáž

Letos poprvé se bude hrát domácí pohárová soutěž i během reprezentační pauzy. Jablonecké fotbalisty tak čeká již v sobotu od 17 hodin duel v divizní Dobrovici.

Pohár FAČR pomalu nabírá obrátky, ve třetím kole už do soutěže zasáhnout i týmy, které letos hájily české barvy na evropské scéně.

Fotbalový Jablonec zavítá na pažit divizních Dobrovic. Do městečka se zhruba třemi tisíci obyvatel ležící pouhých 7km jihovýchodně od Mladé Boleslavi. Tamní fotbal zažil největší úspěchy na sklonku tisíciletí, během šesti let stihli dobrovičtí z okresního přeboru postoupit až do divize, loni tým obsadil konečné druhé místo v divizní skupině C.

Dobrovičtí už letos mají za sebou čtyři zápasy nového ročníku, v kterých posbírali devět bodů, v posledním kole si přivezli vítězství 4:2 ze hřiště Pěnčína-Turnova a vyšvihli se na druhou příčku tabulky.

Na pohárového soupeře se teď zaměřuje jablonecký trenér Jaroslav Šilhavý. „Soupeř má za sebou ve své divizní skupině povedený start do sezony a v poháru postoupil vždy přesvědčivě. Viděli jsme některé jejich zápasy a o dalších máme zprávy z DVD a od našich pozorovatelů,“ prozrazuje Šilhavý.

ČTĚTE TAKÉ:
V poháru chceme postoupit, říká záložník Daniel Rossi

Náš sobotní soupeř se do třetího pohárového kola postupně probil přes vítězství 3:1 v Úvalech, 3:0 nad Královým Dvorem. Duel s ligovým Jabloncem si pak vydobyl díky přesvědčivému vítězství 5:0 v Klatovech. „V Dobrovici rozhodně nic nepodceníme. Nahrává tomu už i víkendový termín utkání, díky němu zachováme většině hráčů zápasový rytmus,“ říká jablonecký kouč.

Jablonečtí mají v pohárové soutěži za sebou prozatím jedno utkání, které s přehledem zvládli na pažitu třetiligového Chomutova vítězstvím 5:0. Nyní ale svěřence trenéra Jaroslava Šilhavého čeká tým, v němž působí, či dříve působilo několik známých jmen, některá prošla i jabloneckým klubem. Dres Dobrovice oblékli například Martin Zbončák či Jiří Němec. V současné době za místní klub hrají exjablonečtí hráči Jiří Váňa, Jakub Šídlo, Jiří Bém, Jaroslav Rudolf, Michal Vodička či veterán Jiří Homola.

„Víme, že za ně hraje i několik jabloneckých odchovanců, takže domácí nastoupí a půjdou do zápasu s velkou motivací. I proto se chceme na zápas pečlivě připravit a přistoupíme k němu zodpovědně. K utkání nebude cestovat zraněný Fantiš, jinak chceme na Dobrovici vyrukovat v plné síle,“ doplnil kouč Baumitu Jaroslav Šilhavý.

Postupující ze sobotního duelu narazí v osmifinále, které se bude hrát již na dva zápasy, na lepšího z dvojice ligistů České Budějovice – Bohemians 1905.

Utkání začíná v sobotu 6. září od 17 hodin v Dobrovici

Rozhodčí: Hrubeš - Hrabovský, Melichar

Delegát: Šotek


Author Jan Bendl
Sdílet článek