Article image

Hráčem utkání proti Spartě se stal záložník Daniel Rossi

Team logo Team logo
AC Sparta Praha FK Jablonec
2:0
Synot liga, 6. kolo ne 31. 8. 2014, 15:45
Reportáž

Brazilský fotbalista FK BAUMIT Jablonec Daniel Rossi byl v utkání se Spartou Praha hodně vidět. Podílel se nejen na útočných akcích, ale pracoval také v defenzivě. Porážce 2:0 ale zabránit nedokázal.

Daniel Rossi v nedělním utkání stál u zrodu 74 akcí, ze kterých bylo 59 úspěšných. To vychází na úspěšnost rovných 80 procent. V defenzivě Rossi vypracoval 12 úspěšných akcí z 16 a v útočení byla čísla výrazně vyšší. Podnikl 47 úspěšných akcí z 58 pokusů.

Brazilský záložník ve službách Jablonce měl také dobře seřízená mířidla u přihrávek. Na své spoluhráče jich vyslal 47 a své adresáta míč našel ve 38 případech. Daniel Rossi si připsal 81 procent úspěšnosti. Navíc 29 přihrávek bylo v útočeném prostoru a 22 z nich bylo přesných. Extra útočné přihrávky, při kterých svým posunutím míče Rossi obelstil obranu Sparty, byly dvě a jedna byla úspěšná.

Daniel Rossi se opět umístil na předních příčkách běžeckých statistik Jablonce. V 6. kole byl největším vytrvalcem Filip Novák, který naběhal 11 637 metrů, Rossi byl na druhém místě s 11 263 uběhnutými metry. V hodnotách maximální rychlosti se na prahu 8,9 m/s (32,04 km/h) sešlo pět hráčů Jablonce – Luděk Pernica, Tomáš Hübschman, Jan Kopic, Martin Doležal a Pavel Moulis. Daniel Rossi však zaostal jen mírně, a to na hodnotě 8,5 m/s (30,6 km/h). 

ČTĚTE TAKÉ:
Jablonec sestřelil exjablonecký kanonýr Lafata
Hráčské ohlasy po porážce na Spartě
Jaroslav Šilhavý: Na Spartě jsme odehráli dobrý zápas
Ve šlágru kola FK BAUMIT Jablonec Spartu přestřílel


Author Martin Bergman
Sdílet článek