Article image

Jaroslav Šilhavý: Na Spartě jsme odehráli dobrý zápas

Team logo Team logo
AC Sparta Praha FK Jablonec
2:0
Synot liga, 6. kolo ne 31. 8. 2014, 15:45
Reportáž

Trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý lituje na Spartě ztracených bodů, s hrou svých svěřenců je vesměs spokojený. Trápila ho ale finální fáze v ofenzivě, kde by měl být Jablonec podle jeho slov nebezpečnější. 

„Myslím si, že jsme na Spartě odehráli dobrý zápas, který se musel divákům líbit. Rozdíl mezi námi a Spartou je ve finální fázi a hlavně v hráči Lafatovi. Ten rozhodl dnešní utkání a rozhoduje i jiná utkání. My jsme ho dneska prostě neuhlídali. Naopak my si v předfinální a finální fázi nepočínáme tak, jak bychom měli. Sparta měla několik situací, kdy nás v přechodové fázi přečíslila. A bylo to nebezpečnější, než když jsme to udělali my. Když pominu výsledek, tak si myslím, že jsme odehráli dobrý zápas, až na ty body. Nedá se nic dělat, musíme koukat dopředu, tohle si vyhodnotit a pracovat na finální fázi. Je toho víc, ale tohle bylo dneska markantní,“ řekl novinářům po utkání trenér Jablonce.

Přítomné žurnalisty na pozápasové tiskové konferenci zajímalo také střídání na straně severočeského týmu, kdy hřiště postupně opustili Crnkič, Kopic a Pospíšil. „Bylo to taktické střídání. Prohrávali jsme 2:0 a chtěli jsme tam dostat tři čerstvé ofenzivní hráče. Skoro se to vyplatilo. Kdyby Čížek proměnil, mohlo to být ještě zajímavé pro diváky i pro nás,“ vysvětlil své záměry Jaroslav Šilhavý.

Jablonecký kouč také vidí postupné zlepšování u kapitána Tomáše Hübschmana na pozici defenzivního záložníka. „Tomáš Hübschman jde každým zápasem nahoru. Přišel těsně před odjezdem na herní soustředění. Trénoval, netrénoval, byly tam asi krušné chvíle. Bavili jsme se, že neměl úplně natrénováno, takže to dohání, jak se dá. Každým zápasem jde nahoru a já věřím, že to bude zase ten starý Hübschman, jako býval a ještě nám pomůže,“ konstatoval Šilhavý.

Sparta před nedělním zápasem s Jabloncem absolvovala těžké čtvrteční utkání kvalifikace Evropské ligy. Otázky novinářů směřovaly k přípravě na utkání, zda Jaroslav Šilhavý kalkuloval s možnou únavou hráčů Sparty a jestli neměli jeho hráči hrát ještě aktivněji. „Nepodceňoval bych Spartu, že by nemohla běhat. Jsou to profíci a na anglické týdny jsou zvyklí. Musím říct, že jsme trochu kalkulovali, že by nemuseli být tak dynamičtí. Myslím si, že v některých fázích zápasu to bylo, ale nemyslím si, že by úplně šlapali vodu. Chtěli jsme být aktivní také v kontextu toho těžkého pohárového zápasu,“ přiznal trenér FK BAUMIT Jablonec Jaroslav Šilhavý.

Domácí kouč Vítězslav Lavička měl po postupu do základní skupiny Evropské ligy i po domácím ligovém vítězství další důvod k radosti. „Byl to pro nás velmi náročný zápas. Předpokládali jsme, že to nebude proti Jablonci vůbec jednoduché, věděli jsme, že Jablonec má velmi kvalitní kádr s velmi dobrým trenérským vedením. V prvním poločase jsme přečkali několik šancí soupeře, BAUMIT dokonce trefil tyč! Měli jsme v nohách velmi těžký zápas s Zwolle. Na můj vkus jsme se poměrně těžko prosazovali, Jablonec hrál aktivně, my jsme se postupně dostali do tempa. Zlepšeným výkonem v druhém poločase, který jsme korunovali dvěma góly, jsme se dostali do dvoubrankového vedení. Musím uznat kvality Jablonce, ale i naši pracovitost a týmový výkon svých hráčů,“ pochválil své svěřence kouč Sparty Vítězslav Lavička.

CTĚTE TAKÉ:
Jablonec sestřelil exjablonecký kanonýr Lafata


Author Martin Bergman
Sdílet článek