Article image

Jablonec sestřelil exjablonecký kanonýr Lafata

Team logo Team logo
AC Sparta Praha FK Jablonec
2:0
Synot liga, 6. kolo ne 31. 8. 2014, 15:45
Reportáž

Baumit se v rámci 6.kola Synot ligy představil na půdě úřadujícího mistra pražské Sparty a nezanechal zde špatný dojem. Bohužel své šance neproměnil a naopak v domácím dresu se dvakrát prosadil exjablonecký David Lafata.

Jablonec nezačal na Spartě vůbec zle, dařila se mu kombinace a byl daleko přímočařejší směrem dopředu. První šance tak na sebe nenechala dlouho čekat. V 8.minutě po rohu hlavičkoval rybičkou Pernica, Vácha míč z prázdné branky odvrátil jen k Doležalovi, který ze dvou kroků nedokázal usměrnit míč do sítě.

V další šanci nenašla adresáta v pokutovém území zpětná přihrávka Nováka a tak na druhé straně zazlobil Vacek po přihrávce Matějovského, ale trefil jen prostor, kde byl připraven brankař Hrubý.

Kolem třicáté minuty aktivitu převzala Sparta a po centru zprava od Dočkala hlavičkoval Lafata a v permanenci byl opět brankař Hrubý. Největší šanci Sparty spálil ve 39.minutě Krejčí, který zůstal po rychle rozehrané standardní situaci a tečované střele Matějovského zcela sám v rohu malého pokutového území, ale naštěstí pro Baumit zamířil mimo.

Poslední slovo tak měli ve 45.minutě jablonečtí fotbalisté, když Kopic po rohovém kopu zazvonil o tyč!

Po přestávce se Spartě podařilo získat územní převahu a po čtvrthodině hry ji vyjádřila také brankově. Dočkalovi se podařilo po přihrávce Konatého proniknout do pokutového území po pravé straně a následný centr poslal nůžkami do sítě Lafata – 1:0.

Odpověď měl na noze Novák, ale zamířil jen do Bičíkovy náruče. To další šance Sparty byla daleko výraznější, když Dočkal z vyložené šance zamířil mimo.

V 69.minutě si Sparta gólovou akci zopakovala. Míč dostal opět na pravé straně Kadeřábek a jeho střílený centr na malé pokutové území proměnil opět Lafata – 2:0.

Naději mohl vykřesat Čížek, když v 76.minutě utekl Váchovi, ale na Bičíka si už nepřišel. O dvě minuty později napřáhl ze 17 metrů Moulis a bohužel zatřásl pouze břevnem za překonaným Bičíkem. V 87.minutě se řítil Jablonec do přečíslení tři na dva, ale celou akci pokazil nepřesnou přihrávkou Čížek a celou akci pak dokončila hodně nepovedená střela Moulise. O pár okamžiků později byl v šanci nový jablonecký hráč Mingazov, ale ani on z velmi slušné střelecké pozice branku netrefil.

Z plného bodového zisku se tak může radovat Sparta.


Author Jiří Šálek
Sdílet článek