Article image

Proti Spartě chceme bodovat, hlásí záložník Martin Pospíšil

Team logo Team logo
AC Sparta Praha FK Jablonec
2:0
Synot liga, 6. kolo ne 31. 8. 2014, 15:45
Reportáž

Na zápas proti Spartě se těší také záložník Martin Pospíšil, autor nejkrásnější přihrávky na gól v minulém kole SYNOT ligy. Svou přesně mířenou šajtlí vyslal do zakončení Filipa Nováka proti Jihlavě. Martin Pospíšil by nechtěl ze Sparty odjet s prázdnou.

Martine, jak jste se na Spartu připravili?

Ten týden probíhal stejně jako před každým ligovým zápasem. Samozřejmě taktika je na každého soupeře jiná, takže jsme se na Spartu připravovali po této stránce.

Jaký by mohl být klíč k úspěchu na Spartě?

Musíme hrát poctivě do defenzivy a musíme být i nebezpeční dopředu. Nechceme jen bránit, chceme hrát i na míči. Myslím si, že v posledním zápase jsme ukázali, že jsme silní i s míčem a umíme dobře kombinovat. I z tohoto pohledu by bylo dobré, kdybychom měli balon co nejčastěji na kopačkách a vytvářeli si šance. Ale jak říkám, klíčem k úspěchu bude hrát poctivě dozadu a být nebezpeční do ofenzivy.

Myslíš si, že zápas může ovlivnit čtvrteční postup Sparty do Evropské ligy?

Z naší strany to neovlivnilo nic, jeli bychom na Spartu hrát tak nebo tak. Možná z jejich pohledu je ten čtvrteční zápas trochu nakopl, že postoupili. Možná z nich opadl tlak, který na ně byl vytvářený. Takže v tomhle by Sparta mohla mít výhodu. Ale pro nás je ten zápas pořád stejný.

CTĚTE TAKÉ:
Jablonec se v neděli v rámci šlágru kola představí na hřišti mistrovské Sparty!
Tomáš Hübschman: Dobrá aktivní defenziva je na Spartě základ

V lize jste na tom líp, jste třetí před Spartou a za sebou máte dvě výhry v řadě. Naopak Sparta dvě prohry.

Samozřejmě se nám bude hrát líp, když jsme teď dva zápasy vyhráli. Získali jsme nějaké sebevědomí, jsme i docela nahoře v tabulce. Takže tam pojedeme určitě s tím, že to takhle budeme chtít udržet a s cílem bodovat.

Klub udělal pro naše fanoušky akci se vstupenkami zdarma na Spartu, když přijedou v klubových barvách. Myslíš, že bude slušná účast jabloneckých fanoušků?

Já věřím, že jich přijede co nejvíc. I proto, že se nám ten domácí zápas povedl, takže jsme mohli fanoušky namlsat. Byl bych rád a věřím tomu, že přijedou ve velkém počtu. Není to moc daleko a ještě je udělaná taková dobrá akce, tak věřím, že jich bude hodně a budou slyšet.

AKCE PRO FANOUŠKY: Fanoušci, kteří přijedou na Spartu v klubových barvách FK BAUMIT Jablonec, mohou získat vstupenky na utkání do sektoru hostů ZDARMA. Více o akci čtěte ZDE


Author Martin Bergman
Sdílet článek