Article image

Jablonec se v neděli v rámci šlágru kola představí na hřišti mistrovské Sparty!

Team logo Team logo
AC Sparta Praha FK Jablonec
2:0
Synot liga, 6. kolo ne 31. 8. 2014, 15:45
Reportáž

Poslední srpnový víkend čeká jablonecké fotbalisty šlágr kola na hřišti mistrovské Sparty! Utkání 6. kola SYNOT ligy startuje v Generali aréně v neděli nezvykle už v 15:45 hodin.

Letenský tým vstoupil do nové sezony suverénně. K mistrovskému titulu a právu startu v kvalifikacích Ligy mistrů si hned na sklonku nové sezony připsal další primát, vítězství v Superpoháru 3:0 nad velkým konkurentem z Plzně. Lavičkův tým byl v létě doplněn především o zkušené hráče, na Letné se sice museli smířit s odchodem brankářské jedničky Vaclíka, který zamířil do švýcarské Basileje. Klub ale přivedl několik ošlehaných borců, do každé řady alespoň po jednom. Mezi tyče Sparta ulovila Bičíka i Štěcha, obrannou řadu posílil zkušený Kováč z Liberce, do zálohy přišel Breznaník a útok vyztužil ještě exboleslavský Nešpor.

Sparta zvládla vstup do SYNOT ligy a vše nasvědčovalo tomu, že i letos bude suverénní. Jenže první zádrhel nastal na evropské scéně, v kvalifikačních bojích o Ligu mistrů. V druhém předkole Lavičkovi svěřenci ještě přešli přes estonský Tallin, jenže v další fázi sparťanům, opět tak jako loni, vystavil nečekanou stopku před LM švédský tým. Po Häckenu nedokázali Pražané přejít po výsledcích 4:2 a 0:2 tentokrát přes Malmö, které se nakonec do hlavní milionářské soutěže prokousalo přes rakouský Salcburk! 

Nervozita z evropských zápasů se rázem promítla i do výkonů v domácí soutěži. Sparta nejdříve doma šokovala porážkou 0:1 s Ostravou, aby o týden později podruhé prohrála stejným skóre 0:1 i na Dukle! Náladu si letenští zvedli ve čtvrtek, když po výsledcích 1:1 a 3:1 dokázali vyřadit holandské Zwolle a oslavili „alespoň“ postup do základní skupiny Evropské ligy! Sparta tak bude jediným českým zástupcem, který bude hájit barvy a sbírat body do koeficientu na evropské scéně v průběhu podzimu.

ČTĚTE TAKÉ:
Přijeďte podpořit Jablonec na Spartu a získáte vstupenku zdarma!

Před nedělním ligovým šlágrem kola jsou oba soupeři zároveň tabulkovými sousedy. BAUMIT má v tabulce o jeden bod více, v posledních dvou kolech totiž bodoval naplno jak na Bohemians, tak doma proti poslední Jihlavě. Ani na Spartu proto nejedou jablonečtí s ostychem. „Jedeme tam s pokorou. Ke Spartě chováme zdravý respekt, protože jí bereme spolu s Plzní jako hlavního favorita na titul. Jakýkoliv bodový zisk by byl pro nás přínosem,“ uvedl jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý před zápasem. Kapitán zelenobílého celku Tomáš Hübschman nabádá spoluhráče k aktivní hře i v nedělním zápase. „Základem bude samozřejmě dobrá defenzíva, musíme se snažit hrát dopředu, recept jak uspět, nám tak trochu ukázaly jejich zápasy s Ostravou a Duklou,“ všiml si jablonecký středopolař.

Utkání začíná v neděli 31. srpna od 15:45 hodin v Generali Aréně v Praze

Rozhodčí: Královec – Kordula, Nádvorník

Delegát: Kureš


Author Jan Bendl
Sdílet článek