Article image

Hráčem utkání proti Bohemians 1905 se stal Jan Kopic

Team logo Team logo
Bohemians Praha 1905 FK Jablonec
1:2
Synot liga, 4. kolo so 16. 8. 2014, 17:00
Reportáž

Fotbalisté FK BAUMIT Jablonec si ve 4. kole SYNOT ligy připsali první vítězství na půdě soupeře. Pražský celek porazili 2:1 a záložník Jan Kopic byl u obou branek našeho týmu. Navíc se probojoval do fanouškovské sestavy 4. kola SYNOT ligy.

Poprvé o sobě dal vědět Jan Kopic již v 10. minutě, kdy si pohrál s pravou stranou obrany Bohemians a přihrávkou na vápno našel nabíhajícího Rossiho, který z první uklidil míč za záda bezmocného Švengera. Na začátku druhého poločasu pak sám Kopic navýšil vedení Jablonce, když zužitkoval centrovaný míč do pokutového území od Crnkiče.

Tyto atributy však nejsou jediné, v čem Jan Kopic nad soupeřem vynikal. Hned po Rossim byl druhým hráčem Jablonce, který naběhal nejvíce metrů na hřišti – 11 353, přičemž odehrál 89 minut zápasu. Nepatrně také zaostával v maximální rychlosti sprintu, kde se dostal na hodnotu 30,6 kilometrů v hodině.

V herní činnosti založil celkem 84 akcí, z nichž 54 bylo úspěšných. Spoluhráčům rozdal 38 přihrávek a jen v šesti případech nenašel jeho záměr svého adresáta. Úspěšnost přihrávek tak měl 84 procent. Navíc 20 z nich bylo přesných v útočné fázi z 24 pokusů.



Author Martin Bergman
Sdílet článek