Article image

Trenér Jaroslav Šilhavý: vyhráli jsme na Bohemce zaslouženě

Team logo Team logo
Bohemians Praha 1905 FK Jablonec
1:2
Synot liga, 4. kolo so 16. 8. 2014, 17:00
Reportáž

Po osmi zápasech venku v řadě se Jablonec dočkal vítězství. Naposledy FK BAUMIT Jablonec vyhrál v listopadu loňského roku a shodou okolností právě v Ďolíčku proti Bohemians 1905. S vítězstvím byl spokojený také trenér Jaroslav Šilhavý, který zisk tří bodů označil na tiskové konferenci za zasloužený. 

Jak byste zhodnotil utkání proti Bohemians 1905?

Jsem spokojený a šťastný, že jsme získali tři body. Potřebovali jsme to jako sůl, abychom získali sebedůvěru do nového mužstva. Myslím si, že to nebylo úplně jednoduché. Byť podle mého názoru jsme odehráli první poločas, s výjimkou několika momentů se zbytečnou nervozitou na míči, dominantně. Mohli jsme přidat ještě nějaké góly a asi by to bylo klidnější. Ve druhém poločase jsme dokázali dát gól vlastně ze šatny na 2:0. Soupeř se snažil korigovat výsledek, takže šel více dopředu a více na riziko. Chodil více do soubojů než v prvním poločase. V prvním poločase se mi zdálo, že chtěli hrát, ale my jsme je nenechali. Pak jsme bohužel dostali kontaktní gól, ten nás hodil trochu zpátky. Ale přesto si myslím, že jsme tam měli dvě úplně vyložené šance a nedali jsme je. Mohli jsme být za to potrestaní, soupeř se v závěru sympaticky snažil, vytvořit standardkami tlak. Musím pochválit celou naší obrannou fázi, že to kluci až na ten jeden moment uhlídali. Do více šancí jsme soupeře nepustili. Podlé mého názoru jsme zaslouženě vyhráli.

Nevyčítáte klukům ty zahozené šance v prvním poločase? Mohli jste zápas rozhodnout dříve.

Vyčítám, protože to je potom zákon schválnosti. Musím ale říct, že v tomhle zápase jsme měli nejvíce šancí z těch prvních zápasů. Hra měla také svoje parametry. To, že mnohdy řešení situací ve vápně na dva doteky není ideální, předvedl Rossi svým gólem, kdy Kopic krásně prošel do vápna a dal to krásně pod sebe, kde z jedničky střílel Rossi a vedli jsme 1:0. Pak to tam bylo stejné, Kopic střílel, ale zpracovává si to, takže mu to buď zblokují, nebo si na to šlápnou. Myslím si, že to časem bude lepší, až budeme sehranější. Na klukách to bylo možná znát, že cítili potřebu tří bodů. Takže jim nervozita možná trochu svazovala nohy.

V prvním poločase jste nad soupeřem dominovali a měli hodně šancí. Byl jste s touto pasáží hodně spokojený?

Viděl jsem to i z lavičky, že jsme v prvním poločase dominovali a přehrávali soupeře. Vytvořili jsme si šance, které jsme měli proměnit, a bylo by to asi snazší. Ale nestalo se tak. Ve druhém poločase jsme hned z první šance dali góla, což bylo hodně důležité. I přesto, že jsme inkasovali, tak nás to trošku jakoby semklo a zvládli jsme to. To je taky potěšující.

Jablonec dlouho venku nevyhrál, má tato výhra i takový význam, že jste to zlomili. Jak to vidíte?

Nechci hodnotit minulost. Pro nás to jsou tři body do tabulky, což je důležité a udrželi jsme se v horní polovině tabulky. Je vidět, že je liga vyrovnaná a každý může vyhrát i prohrát. Věřím, že jak se budeme postupně zlepšovat, tak tam budeme hrát nějakou důstojnou roli. 


Author Martin Bergman
Sdílet článek