Article image

Ohlasy fotbalistů Jablonce po sobotním vítězství na půdě Bohemians

Team logo Team logo
Bohemians Praha 1905 FK Jablonec
1:2
Synot liga, 4. kolo so 16. 8. 2014, 17:00
Reportáž

Fotbalisté FK BAUMIT Jablonec získali tři body na půdě pražské Bohemky za výhru 2:1. K utkání se v rozhovoru vrátili záložník Jan Kopic, stoper Luděk Pernica a ligový debutant v dresu Jablonce Milan Mišůn.

Takhle bych chtěl hrát vždycky, řekl po zápase výborně hrající Honza Kopic

Po dnešní výhře v kabině asi vládla spokojenost.

Určitě. Dva jedna jsme vyhráli, ale byly to nervy do poslední minuty.

Ale zbytečné. Souhlasíte?

To jo. Sice jsme vyhráli, ale to vítězství mělo být vyšším rozdílem.

To je pravda. Mohli jste dát pět gólů a byl by klid.

Je to tak. Pokud by tomu tak bylo, tak jsme si mohli dávat balon z nohy na nohu a nemuseli se strachovat o výsledek. Místo toho dali domácí kontaktní gól a ten je vždycky nepříjemný. Ale nakonec jsme vítězství udrželi, takže spokojenost.

V první půli jste navíc předváděli výborný fotbal a Bohemku jste do ničeho nepustili. Soupeře jste vysoko presovali, dobře jste kombinovali a vytvářeli si šance. Proč jste tohle nepředváděli už v předcházejících zápasech?

To víte, že jsme to chtěli takhle hrát, ale ne vždy to vyjde. Dneska jsme soupeře napadali už na jejich půlce a tak bychom to měli hrát. Vždycky je lepší získat balon u jejich brány, než se vracet a bránit před naším vápnem. To, že jsme byli aktivní před jejich bránou, dneska rozhodlo. Škoda jen těch neproměněných šancí.

Za stavu dva nula jste se trošku zatáhli a nevyplatilo se to.

Je to tak. Po druhém gólu nás Bohemka trošku zatlačila, ale pak jsme hru vyrovnali a do konce zápasu jsme si už výsledek taktickou hrou pohlídali. Do žádné vyložené šance jsme je už nepustili.

V předcházejících zápasech jste měl výbornou první půli a druhá byla horší, dnes jste však hrál výborně celý zápas a asi jste byl nejlepším hráčem. Co vy na to?

Takhle bych chtěl hrát vždycky. Nebylo žádné velké dusno, takže se mi dobře běhalo. Fyzicky se cítím čím dál líp a věřím, že i moje výkony ještě půjdou nahoru.        

Můžete popsat svou branku?

Crnki (Crnkič) to tam dobře odcentroval, Doli (Doležal) tam šel do souboje a mně to propadlo na nohu. Dal jsem si to do protipohybu obránce a levačkou jsem vystřelil. Jsem za ní moc rád.

Za týden hrajete doma s Jihlavou a je potřeba před domácími fanoušky vyhrát.

S tím naprosto souhlasím, vyhrávat doma je povinností. Chtěli bychom to doma potvrdit body, které jsme tady získali.  

V první půli jsme předváděli to, co jsme si řekli, řekl po utkání stoper Luděk Pernica

Jak jste viděl průběh zápasu?

V první půli to z naší strany bylo dobré, škoda jen, že jsme do poločasu k tomu jednomu gólu nepřidali další. Na začátku druhé půle jsme dali druhý gól, pak nás Škoda Bohemka zatlačila do defenzívy, ale vzchopili jsme se a utkání dovedli do vítězného konce. Trošku mi to připomínalo zápas se Slováckem. Rozdíl byl v tom, že jsme dneska dali dva góly a vytvořili si hodně šancí.

Ve druhé půli opět přišel menší výpadek ve hře.

Je to tak. Sice jsme dali na dva nula, ale je to ošidný a nevyzpytatelný. Na druhé straně je těžké hrát celý zápas, jak bychom si představovali.

Dnešní vítězství je hodně důležité. Souhlasíte?

Naprosto. Ve všech předcházejících zápasech jsme nepředvedli to, co se od nás očekávalo a dneska jsme to trošku napravili. Výsledek je sice těsný, ale vítězství naprosto zasloužené.

Mužstvo předvedlo kompaktní výkon a dá se říct, že nemělo, až na neproměněné šance, slabin.

Tohle se týká hlavně první půle. Tam domácí, kromě té jedné pološance, kdy šel za mě balon, nic neměli. Vše bylo bez chyby. Kombinovali jsme a předváděli jsme to, co jsme chtěli, akorát tomu chybělo víc gólů. Škoda jen, že jsme v tom nepokračovali i ve druhé půli, ale i tam se po krátkém výpadku naše hra zlepšila.

Dneska jste měl vedle sebe opět nového spoluhráče. Po zraněném Benešovi a Rossim se vedle vás objevil Mišůn a zdálo se, jako byste spolu hráli už delší dobu.

Opravdu to nebylo znát a musím Mišáka pochválit. Patřil k nejlepším hráčům na hřišti a na to, že hrál po zranění první mistrák, hrál moc dobře. 

Za týden vás čeká Jihlava.

Už v šatně jsem se díval na výsledky a zjistil jsem, že na Slovácku prohrála Jihlava dva nula a navíc má dva vyloučené. Ještě nevyhrála a má to složitý. Na druhou stranu je trenér Rada zkušený a Jablonec dobře zná, takže je na nás určitě dobře připraví. Zápas to bude obtížný, ale chceme ho zvládnout a doma budeme chtít před diváky uspět.

S prvním zápasem jsem moc spokojený, řekl debutant v jabloneckém dresu Milan Mišůn

Jaký byl průběh zápasu?

V první půli jsme hráli dobře. Měli jsme tam dvě, tři dobré šance a je škoda, že jsme je neproměnili. Domácí za celou půli měli jen jeden protiútok. Druhou půli jsme začali dobře a dali druhý gól, pak jsme si však nechali dát na dva jedna. Do našeho vápna šlo v jednu chvíli dost centrů, ale ubránili jsme to, vyrovnali hru a tři body jsou nakonec u nás.      

Dneska jste se poprvé v Synot lize objevil v jabloneckém dresu a ještě k tomu na místě stopera. Jak se vám tam hrálo?

Většinou hraji pravého obránce, ale v Příbrami jsem na místě stopera nastupoval často, takže jsem s tím problém neměl. S Luďou (Luďkem Pernicou) jsme si vyhověli a doufám, že spolupráce bude dobrá i nadále.

Takže po zápase spokojenost?

Určitě. Mám za sebou první ligový zápas v jabloneckém dresu a jsem moc spokojený. Hlavně, že už můžu po zranění hrát.


Author Martin Bergman
Sdílet článek