Article image

Jablonec v Ďolíčku vyhrál sedmkrát. Klokanům to s Jabloncem nejde

Team logo Team logo
Bohemians Praha 1905 FK Jablonec
1:2
Synot liga, 4. kolo so 16. 8. 2014, 17:00
Reportáž

V sobotu se fotbalisté FK BAUMIT Jablonec představí na půdě Bohemians Praha 1905. Jablonec chce získat zpět ztracené body z domácího utkání proti Slovácku. Historicky hovoří bilance ve prospěch Jablonce.

Celkově dvaadvacet utkání již spolu v ligové soutěži odehráli Jablonec s Bohemians 1905. Ve 14 případech se z výhry radoval FK BAUMIT Jablonec, pětkrát zápas skončil nerozhodně a jen třikrát Jablonec prohrál. Naposledy byl Jablonec poražen na konci minulé sezony, kdy doma podlehl Bohemians 1:2.

V Ďolíčku se ale Jablonci daří. Celou polovinu výher získali právě na půdě pražského stadionu Bohemians. Naposledy vyšel BAUMIT v Ďolíčku bodově naprázdno v sezoně 1999/2000, kdy prohrál 2:0. Ve zmiňované sezoně prohrál Jablonec i domácí utkání, a to 1:2.

Ve vzájemných utkáních Jablonce s Bohemians padá také hodně branek. Ve 22 zápasech jich diváci viděli rovných 50, takže je průměr okolo 2,3 branky na utkání. Ve venkovních zápasech měl Jablonec přesnou mušku ve 14 případech, zatímco domácí tým Bohemians se proti Jablonci prosadil jen sedmkrát.

Fotbalisté Bohemians 1905 jsou proslulí svým důrazem a nasazením v soubojích, což jim leckdy přinese plno žlutých karet. Proti Jablonci jich Klokani nasbírali 58 a Jablonec jen 35. Na červené karty to je ale 2:2.

V individuálních statistikách by mohli zakulatit počet ligových startů Martin Doležal s Martinem Pospíšilem na rovných 70 zápasů. Doležal by navíc mohl vstřelit svůj dvacátý ligový gól.

 

Utkání začíná v sobotu 16. srpna od 17.00 hodin na stadionu Ďolíček v Praze. 


Author Martin Bergman
Sdílet článek