Article image

Jablonec jede v sobotu do Ďolíčku s bojovnou náladou

Team logo Team logo
Bohemians Praha 1905 FK Jablonec
1:2
Synot liga, 4. kolo so 16. 8. 2014, 17:00
Reportáž

Získat zpět body, které fotbalisté Jablonce ztratili v domácím utkání proti Slovácku. To je cíl trenéra Jaroslava Šilhavého pro sobotní utkání proti Bohemians Praha 1905, které se odehraje od 17 hodin v Ďolíčku.

Jablonec má díky jedné výhře a jedné remíze na kontě čtyři body, což zatím stačí na sedmou příčku. Celek Bohemians Praha 1905 je na devátém místě s třemi body za jednu výhru. Tu Klokani trenéra Romana Pivarníka vybojovali v minulém kole na půdě Jihlavy, když Pražané vyhráli 2:1 v dramatické koncovce. Neméně dramatické utkání odehrál ve 3. kole SYNOT ligy také FK BAUMIT Jablonec, který na Střelnici přivítal 1.FC Slovácko. Oba celky se rozešly smírně 1:1.

Severočeský celek tak bude v sobotu chtít získat zpět ztracené body právě z tohoto domácího utkání. Bojovnou náladu týmu ještě umocňuje středeční pohárové vítězství 5:0 v Chomutově, díky kterému si Jablonec zajistil postup do 3. kola Poháru FAČR. A co od svého sobotního soupeře očekává trenér Jaroslav Šilhavý? „Od Bohemky očekáváme to, co vždycky. Dali to tam dohromady, přišli zase nějací noví kluci, ale ten základ zůstává stejný. Mají to silné, hlavně ve středu pole. Bohemians už dlouhá léta zdobí bojovnost a nasazení, to tam pořád je. Navíc získali na půdě Jihlavy tři body, což je pro ně povzbuzení před zápasem s námi,“ upozorňuje lodivod Jablonce. Tým Pražanů si také zajistil postup do 3. kola Poháru FAČR, když vyhrál 3:0 v Kolíně.

Trenér Šilhavý si je také vědom, že utkání v Ďolíčku nebude nic jednoduchého. „Také Sparta, která tam hrála v prvním kole, se na vítězství nadřela a strachovala se o body do poslední chvíle. Určitě nás nečeká nic jednoduchého, ale to nebude v žádném zápase. Jedeme na Bohemku s bojovnou náladou a pokusit se získat ty body, které jsme doma ztratili,“ nezastírá ambice trenér Jaroslav Šilhavý.

Jablonci může hrát do karet fakt, že z 22 vzájemných zápasů jich 14 vyhrál, rovnou polovinu dokonce na půdě soupeře. V minulé sezoně to bylo v Ďolíčku 1:0 ve prospěch Jablonce. Oba celky se spolu setkaly ještě v letní přípravě na turnaji v Benátkách nad Jizerou. To Jablonec vyhrál 2:0 díky brankám Milana Mišůna a Jana Kopice.

Utkání 4. kola SYNOT ligy mezi Bohemians Praha 1905 – FK BAUMIT Jablonec začíná v sobotu v 17.00 hodin v Ďolíčku. 


Author Martin Bergman
Sdílet článek