Article image

Splnili jsme postupovou povinnost, řekl novinářům trenér Jaroslav Šilhavý

Team logo Team logo
FC Chomutov FK Jablonec
0:5
Pohár FAČR, st 13. 8. 2014, 17:00
Reportáž

Spokojený s postupem do 3. kola Poháu FAČR byl trenér FK BAUMIT Jablonec Jaroslav Šilhavý. Jeho svěřenci splnili postupovou povinnost, ale domácí celek Chomutova se snažil zápas zdramatizovat hlavně v prvním poločase. Šilhavého celek však odjel domů bez inkasované branky, podle trenéra Jablonce však s několika chybičkami.

Jaký to byl zápas proti Chomutovu z vašeho pohledu? Pomohl vám rychlý gól Vojty Kubisty?

To jednoznačně. Paradoxně nám pomohl, ale i malinko ublížil, protože od té doby jsme to pojali tak, že to bude snadné. Bylo tam málo pohybu a pustili jsme soupeře do hry. Chomutov hrál sympaticky a dostal se tam dokonce do vyložené šance po standardní situaci. Naštěstí jsme pak do poločasu dali dva góly a vedli jsme 3:0. Myslím si, že to tím bylo rozhodnuté. Pak jsme přidali ještě dva góly a ve druhém poločase jsme měli zápas pod kontrolou.

Takže spokojenost s postupem do 3. kola?

Samozřejmě musím být spokojený s postupem, ale byly tam určité chybičky. Možná to bylo zapříčiněné tím, že dostali příležitost další hráči z našeho kádru, takže i to mohlo způsobit určité nedostatky. Ale splnili jsme povinnost, takže jsem spokojený.

Byl jste se dokonce na Chomutov podívat v Zápech, co vám ten zápas ukázal?

Tam Chomutov prohrál 3:0, to pro mě nebyl obrázek. Tam to bylo trošku atypické, domácí vstoupili dobře do zápasu a dostali se do vedení. Byl to takový soubojový zápas. Chomutov doháněl, ale pak dostal další góly a neměl potom sílu to otočit. Viděl jsem ale, že je u nich kvalita, všechno se točí okolo Pikla, s ním se znám moc dobře ještě z Viktorky. Chomutov hrál sympaticky, hlavě v té pasáži v prvním poločase. Pak to hráči nezabalili a pracovali až do konce.

Marek Kysela musel po souboji střídat se zraněním. Je to s ním vážnější?

Podvrtnul si kotník, je to bolestivé zranění, takže jsme ho raději dali dolů. Snad to nebude nic vážného.

Máte teď před zápasem s Bohemians jasno o obraně, když se vrátil ještě Mišůn?

Uvidíme, záleží také na tom, jak bude Mára Kysela. Předtím jsme se také rozhodli pro Rossiho proti Slovácku. Kysela měl ještě manko, kdy pět dní netrénoval. Teď uvidíme, jak to zranění bude nebo nebude. Podle toho se rozhodneme, kdo na ten post přijde, jestli bude Rossi, Mišůn nebo třeba Hübschman.

Jste rád, že Milan Mišůn odehrál již celé utkání po zranění?

Už se na to těšil a trénoval. Byl na zápas nažhavený, je to poctivý kluk, tak věřím, že se dostane do formy a bude to pro nás platným hráčem.

V Chomutově odehrál celý druhý poločas Nermin Crnkič, ten by mohl být další útočnou variantou. 

Jednoznačně. Ještě Pavel Moulis hrál sympaticky v Plzni, teď hrál v domácím zápase delší dobu. Crnkič hrál proti Slovácku deset minut, a taky velmi dobře. Vytvořil gólovou šanci Čížkovi. Je dobře, že pracuje v zápase i na tréninku. Tady jsme taky viděli, že ho bylo hned plné hřiště, dal gól, takže je pro nás určitě dobře, že to můžeme změnit více do rychlosti. Ať už Crnkičem nebo Moulisem.


Author Martin Bergman
Sdílet článek