Article image

Jablonec jde v poháru dál, když deklasoval Chomutov

Team logo Team logo
FC Chomutov FK Jablonec
0:5
Pohár FAČR, st 13. 8. 2014, 17:00
Reportáž

Baumit pojí s Chomutovem příjemné vzpomínky, když zde loni získal triumf ve finálovém utkání poháru a ne jinak budou vzpomínat jablonečtí fotbalisté také na tento duel 2.kola, kdy jim soupeřem byl domácí Chomutov.

Favorita uklidnila hned 6.minuta. Na rohový kop Pospíšila naskočil Kubista a hlavou otevřel účet utkání - 0:1.

Vzápětí pálil nebezpečně Loučka těsně mimo a velkou šanci Juna zmařil skluzem Doksanský. Pak se ve 27.minutě vydali na výlet k pokutovému území soupeře také domácí a hned se zapotil i brankař Špit, když likvidoval povedenou pumelici domácího Pikla ze standardní situace. Špit svůj tým podržel také o tři minuty později, kdy musel zlikvidovat příležitost Grubiše.

Posledních pět minut poločasu však patřilo Baumitu. Loučka vybídl Juna, který dokázal přihrát pod sebe přesně na penaltu a číhající Kopic zavěsil - 0:2.

V poslední minutě poločasu pak ještě Jun proměnil pokutový kop a Jablonec šel tak do kabin s luxusním náskokem 0:3 z pohledu domácích.

Druhý poločas se hrál víceméně z povinnosti, ale Baumit měl chuť přidávat další branky. Hned v 52.minutě dostal pěkný pas za obranu Crnkič, pohrál si s brankařem a v pohodě poslal míč do opuštěné branky - 0:4.

Naděje na čestný úspěch svitla domácím v 55.minutě, ale jablonecký brankař Špit se rozhodl, že si čisté konto vzít nenechá a vychytal samostatný nájezd Ojiniho. Jak se má nakládat s brankovými příležitostmi pak ukázal v 61.minutě Pospíšil, když pronikl chomutovskou obranou jako nůž máslem a střelou k tyči navýšil skóre na 0:5.

Baumit si po zbytek utkání s přehledem hlídal náskok a několikrát ještě zazlobil domácí obranu, ale další branky již nepřidal.

2.kolo Pohár FAČR
FC Chomutov - FK BAUMIT Jablonec 0:5 (0:3)

Sestava BAUMIT: Špit – Romera, Pernica, Kysela (62.Novák), Mišůn – Loučka, Kubista – Kopic (45.Crnkič), Pospíšil, Moulis – Jun (73.Doležal).

Sestava Chomutov: Zaťko – Zahradník, Nobst, Adjei (64.hyneš), Grubiša – Klimeš, Doksanský (69.Kopečný) – Strada, Pikl (54.Kopta), Kukačka – Ojini.

Branky: 6.Kubista, 42.Kopic, 45+1.Jun (pk), 52.Crnkič, 61.Pospíšil.


Author Jiří Šálek
Sdílet článek