Article image

FK BAUMIT Jablonec jede v poháru do Chomutova

Team logo Team logo
FC Chomutov FK Jablonec
0:5
Pohár FAČR, st 13. 8. 2014, 17:00
Reportáž

Ve středu 13. srpna zajíždí jablonečtí fotbalisté k utkání 2. kola Poháru FAČR do Chomutova. Výkop je plánovaný na 17 hodin na Letním stadionu. 

Právě tento stadion přinesl Jablonci zatím největší týmový úspěch v posledních letech. Minulý rok tu Jablonec triumfoval tehdy v Poháru České pošty, když ve finále porazil Mladou Boleslav v penaltovém rozstřelu.

"Jedeme tam postoupit. Víme, že hrají třetí ligu a nejsou to žádní nazdárci. Hrají doma a budou se chtít vytáhnout, když přijede Jablonec a budou lítat. Na to musíme být připravení a musíme postoupit. Nic jiného nebereme," říká před středečním pohárovým utkáním Jan Kopic.

Chomutov hraje třetí nejvyšší soutěž Českou fotbalovou ligu a sezonu odstartoval porážkou s SK Zápy 3:0. Ještě předtím hrál Chomutov 1. kolo poháru, kdy zajížděl do Krupky. Domácí tým, který hraje divizi, dotáhl zápas až do penaltového rozstřelu. V něm byli šťastnější hráči Chomutova a zajistili si postup do druhého kola.

Pro Jablonec to bude první zápas v rámci pohárové soutěže, ale nebude to první zápas proti Chomutovu. Oba soupeři na sebe narazili v minulosti již dvakrát v poháru a pokaždé skončil zápas výsledkem 3:1 pro Jablonec. Naposledy hrál Chomutov s Jabloncem 20. září 2006 a předtím 10. října 1998.

Utkání 2. kola Poháru FAČR začíná ve středu 13. srpna v 17:00 na Letním stadionu.


Author Martin Bergman
Sdílet článek