Article image

Utkání proti Viktorii Plzeň pohledem statistik

Team logo Team logo
FC Viktoria Plzeň FK Jablonec
3:1
Synot liga, 2. kolo ne 3. 8. 2014, 20:15
Reportáž

Druhý zápas FK BAUMIT Jablonec v SYNOT lize absolvovali hráči na půdě vicemistra ligy. I když fotbalisté Jablonce v Plzni prohráli 3:1, pohledem statistik utkání tak jednoznačné nebylo. 

O každém zápasu vypovídá výsledek, který je směrodatným ukazatelem úspěchu či neúspěchu. Jenže výsledek 3:1 je pro Jablonec z pohledu statistik příliš krutý. Už jen počet střel byl shodný, a to 12 pokusů. Mezi tyče navíc mířily na každé straně tři střely. Pro Jablonec se tím zvýšila střelecká aktivita oproti utkání s Brnem, ale přesnost tentokrát nižší. Zajímavé je, že se Plzeň ze svých 12 pokusů hned devětkrát probojovala ke střele až uvnitř pokutového území.

Kde však Plzeň dominovala, tak to bylo v počtu útoků, kterých měla 102, naopak Jablonec o dvanáct méně. Také úspěšných přihrávek bylo na straně Viktorie o 82 více, Jablonec jich vyprodukoval 292. Minimální rozdíl byl také v držení míče, když bylo v poměru 54:46 pro Plzeň.

V dalších faktorech již ale vyhrál Jablonec. V poměru vyhraných soubojů měli naši fotbalisté navrch s 56%. Jablonečtí hráči soupeři odebrali dvacetkrát míč, zatímco plzeňským se to podařilo jen devětkrát. Jablonečtí pak ještě vybojovali 22 faulů, zatímco naši hráči se provinili proti pravidlům osmnáctkrát.  


Author Martin Bergman
Sdílet článek