Article image

VIDEO: Jablonec v Plzni na body nedosáhl

Team logo Team logo
FC Viktoria Plzeň FK Jablonec
3:1
Synot liga, 2. kolo ne 3. 8. 2014, 20:15
Reportáž

Ve druhém kole Synot ligy zavítali jablonečtí hráči na půdu jednoho z favoritů souteže do Plzně a měli velmi špatný vstup do utkání, když v 11.minutě získala Plzeň vedení z pokutového kopu zásluhou Koláře a v 16.minutě si vlastní branku dal brankař Hrubý. V závěru poločasu snížil Doležal, ale ve druhém poločase se trefil jen domácí Petržela a tak utkání skončilo 3:1 ve prospěch Plzně.

Domácí Plzeň vstoupila do utkání hodně aktivně a především agresivní napadaní dělalo jabloneckým hráčům velké problémy již v zárodku akcí. Do první šance se domácí propracovali ve druhé minutě, kdy po rohu Bakoš tečoval míč na branku a Hrubý zázračně zachránil.

Baumit směrem dopředu toho moc nepředvedl a do jediného náznaku šance se dostal Jun, když zakončoval uvnitř pokutového území ale jen slabě doprostřed.

V 11.minutě si Pilař vykoledoval faul na Pernicovi těsně za hranicí pokutového území a následný pokutový kop bezpečně proměnil Kolář - 1:0.

A Jablonci bylo ještě hůře. O pět minut později centroval Hrušovský, brankař Hrubý zazmatkoval a srazil si míč do vlastní branky - 2:0.

Pak se začal do hry dostávat také Jablonec, avšak jeho rozlet brzdilo velké množství nepřesností a tak mohli trestat opět domácí. Hořava našel v úhlu zcela osamoceného Koláře, který zatřásl břevnem za brankařem Hrubým.

Posledních pět minut patřilo zelenobílým a nakonec se jim podařilo v samotném závěru poločasu vstřelit kontaktní branku. Kopic poslal parádní centr do pokutového území z pravé strany a Doležal ho usměrnil hlavou přesně k tyči - 2:1.

Druhé dějství vyběhl na plochu jiný Jablonec, když jeho hráči přidali na důrazu i pohybu. Ve 49.minutě však zasáhla Baumit další pohroma v podobě zranění Beneše, kterého nahradil Čížek.

V 57.minutě se ke střele z nebezpečného prostoru dostal Bakoš a zamířil jen těsně mimo. Pak mohl vyrovnat Jablonec. Vše začalo odvážným vyvezením míče z vlastního pokutového území Pospíšilem a následný brejk zakončil Čížek hodně nepřesně.

A tak zafungovalo okřídlené „nedáš, dostaneš". O minutu později se Plzeň dostala po faulem zavánějícím zákroku na půlce k brejku, Kolář posunul na Petrželu a ten podstřelil Hrubého - 3:1.

Pak si jablonečtí hráči vynutili územní převahu a dostali se i do několika náznaků šancí, Kozáčik však díky dobře fungující obraně zasahovat nemusel. Nadějně vypadala i standardní situace Čížka z 25 metrů, kterou jablonecký střelec zakončil jen těsně mimo. Přesněji pálil minutu před koncem po individuální akci Moulis, ale Kozáčika nezaskočil.

Ze zisku tří bodů se tak raduje domácí Viktorie, když o výhře rozhodla především první čtvrthodina.

FC Viktoria Plzeň - FK BAUMIT Jablonec 3:1 (2:1)

Branky: 12. Kolář z pen., 17. vlastní Hrubý, 65. Petržela - 45. Doležal

Rozhodčí: Jílek - Blažej, Štěrba

ŽK: Kozáčik - Hübschman

Diváci: 10.129

Sestava FK BAUMIT Jablonec: Hrubý - Romera, Pernica, Beneš (50. Čížek), Novák - Rossi, Hübschman - Kopic (78. Fantiš), Pospíšil, Jun (68. Moulis) - Doležal.