Article image

Gólman Hrubý už přemýšlel jak balon rozehraje, pak přišla osudová chyba

Team logo Team logo
FC Viktoria Plzeň FK Jablonec
3:1
Synot liga, 2. kolo ne 3. 8. 2014, 20:15
Reportáž

Přinášíme vám hodnocení dalších aktérů nedělního utkání Jablonce v Plzni. V článku hovoří gólman Vlastimil Hrubý, obránce Luděk Pernica a záložník Jan Kopic.

Brankář Hrubý: Základní věc je chytnout balon a teprve potom přemýšlet, jak ho odehrát. A to se nestalo. 

V prvním utkání jste vychytal nulu, ve druhém tři góly dostal. Proč se to stalo?

Asi proto, že jsme v prvním zápase chyby neudělali, kdežto dneska ano.  V prvním poločase jsme udělali dvě velké hrubice a to nás stálo přijatelný výsledek.

Co vás víc srazilo. Ta penalta nebo vaše vlastní branka?

Ta penalta asi ne, spíš ten můj vlastňák. Pak jsme se dostali do hry gólem do šatny a snažili jsme se to nějak dohnat. Plzeň však bohužel využila jednoho brejku, dala nám třetí branku a pak už to jen dohrávala. Ke konci jsme mohli dát gól, bohužel však nepřišel.

Už ve druhé minutě jste předvedl zázračný zákrok a chytil gól, pak však přišla zbytečná chyba a po ní druhý gól.    

Právě to jsem si nejvíc vyčítal. Začal jsem dobře a pak předvedu takovouhle věc... . Bohužel je to za náma a vrátit se to nedá.

Co se tam stalo?

Prostě střet myšlenek... . Už jsem viděl, jak ten míč rozehrávám dopředu a nakonec to dopadlo tak, jak to dopadlo. Základní věc je nejdřív chytnout balon a teprve potom přemýšlet, jak ho rozehrát. To jsem neudělal.

Jak jste viděl utkání z branky?

Začali jsme pasivně a chytli jsme se až ke konci první půle. Druhá půle byla z naší strany lepší, bohužel domácí dali třetí gól z brejku a bylo po naději. Ale všechno rozhodly chyby při obou úvodních gólech. Těch se musíme pro příště vyvarovat.    

Takže velké zklamání?

Určitě. Takovéhle chyby nesmíme dělat!  

Luděk Pernica: Vše začalo tou mou zbytečnou penaltou

 Na vás je patrné, že domů nejedete s dobrou náladou.

Po prohraném zápase není nálada nikdy dobrá... . Sám jste viděl, že náš začátek byl prachmizernej. Třicet minut jsme byli zalezlí na naší půlce a jen jsme se bránili. Pak jsme se trošku vzpamatovali a z jediné šance snížili. Branka do kabiny byla suprová, škoda jen, že jsme další gól už nepřidali.  Druhý poločas byl vcelku vyrovnaný, dostávali jsme se víc do hry. Bohužel plzeňští přidali po brejku a neodpísknutém faulu další gól a šance na vyrovnání tím pádem téměř žádná nebyla.  

S tím, že budete tahle zalezlí, jste sem jeli?

Právě, že vůbec ne, žádná taktika to nebyla. My jsme chtěli hrát výš, ale tlak Plzně byl enormní. Nebyli jsme vůbec na balonu, navíc nám chyběla agresivita, byli jsme u všeho pozdě. Přitom jsme věděli, že je Plzeň silná hlavně v kombinaci, ale v úvodu jsme nehráli to, co jsme si řekli. Už v první minutě přišla domácí šance, další pak za tři minuty. Jenom to tam lítalo z jedné nebo z druhé strany a to vše vyústilo mou nesmyslnou penaltou.... . Ten druhej gól, to se stane. Ale vše začalo tou zbytečnou penaltou.

Myslíte si, že jste musel ve vápně faulovat?

Právě, že ne. Ale jít do souboje s Pilařem, je vždycky ošidné. Strčil si to tam parádně a pak už bylo těžké s tím něco dělat. Možná kdybych do toho souboje nešel, tak to bylo lepší. Šel jsem tam pozdě, prostě blbě. Bylo to ode mě hodně naivní.

Na začátku druhé půle došlo ke zranění Beneše a na jeho místo se stáhl Rossi. Byl to velký zásah do sestavy?

Hlavně doufám, že Beny (Beneš) bude co nejdřív v pořádku. Brejk, po kterém domácí dali třetí gól, jsme nezachytili, ale že by v tom byl nějaký velký rozdíl, to bych neřekl.       

Domácí vás zlobili hlavně po stranách, kde měli rychlá křídla Petrželu s Pilařem.

Samozřejmě víme, že v tomhle jsou velmi dobří a byli jsme na ně připraveni. Bohužel ukázali svou sílu, oba se podíleli na dvou gólech. Na Pilaře byla penalta, Petržela dal gól sám.

Jan Kopic: Možná jsme měli víc presovat

 Jak podle vás zápas vypadal?

Začali jsme špatně. Nechali jsme se zatlačit pod tlak, pak přišla penalta a hned na to vlastní gól. Když  prohráváte s Plzní dva nula, je těžké s tím pak něco dělat. Navíc tam ještě kromě gólů asi dvě plzeňské šance byly. Pak jsme dali gól do šatny, škoda jen, že jsme toho ve druhé půli nevyužili. Myslel jsem si, že nám pomůže víc. Sice se to v poli vyrovnalo, ale pak jsme z brejku dostali na tři jedna a bylo prakticky hotovo. Plzeň byla lepší a zaslouženě vyhrála.   

Čím to bylo, že jste se dostali pod tlak?

Já nevím.... . Možná jsme měli víc presovat nahoře, ale to je kdyby... .

Váš gólový centr na Doležala byla paráda.

Jo, byl dobrej a i to zakončení vyšlo. Bohužel nám k remíze nepomohl. Škoda, že jsem tam neměl víc věcí. Prohráli jsme, doma se Slováckem budeme muset vyhrát.

Co vám zápas ukázal?

Že je Plzeň dál hlavně v kombinaci. My jsme v tomhle na začátku cesty a budeme se snažit to postupně zlepšovat. 


Author Jan Bendl
Sdílet článek