Article image

Hráli jsme bez míče, což nás stálo hodně sil, litoval Hübschman

Team logo Team logo
FC Viktoria Plzeň FK Jablonec
3:1
Synot liga, 2. kolo ne 3. 8. 2014, 20:15
Reportáž

Poprvé v základní sestavě jabloneckého týmu se objevila letní posila Tomáš Hübschman. Jak viděl utkání a porážku 1:3 na půdě Viktorie Plzeň?

„Nezačali jsme dobře, chtěli jsme začít jinak, ale bohužel se nám to nepovedlo. Dostali jsme se pod tlak a dostali dva rychlé góly. Průběh zápasu tím byl daný, Plzeň hrála více s míčem a my bez něj. To nás stálo hodně sil. Naštěstí jsme se dostali před přestávkou do hry gólem, ale ve druhé půli jsme nedokázali přidat vyrovnávací branku a dostali jsme na 3:1," říká v rozhovoru na klubovém webu kapitán FK BAUMIT Jablonec.

Jak jste si užil návrat do české ligy, kromě výsledku?

Tím, že pro nás není výsledek příznivý, tak užívání není nic moc. Na všem je ale potřeba hledat pozitiva, byla dobrá atmosféra, myslím si, že byl kvalitní soupeř a myslím si, že my jsme tomu svou kvalitou moc nepřidali a máme co zlepšovat.

Překvapila vás něčím Plzeň? Čím byl pro vás zápas náročný?

Plzeň mě osobně nepřekvapila, hrála svoji hru, snažili se roztáhnout soupeře, kombinovat a hrát s míčem. V prvních dvaceti minutách se jí to dařilo dobře, my jsme byli hodně bez míče. Když jsme potom míč získali, tak jsme byli, dá se říct, trochu bez síly, roztažení... chyběla nám kombinace, abychom podrželi balon, dostali se do hry a trochu si s míčem odpočinuli. A ne jen běhali bez míče.

Jak se vám osobně hrálo?

Když hrajete bez míče, tak se mi nehrálo moc dobře.

Jak moc se zápas lišil od toho, který jste tu na jaře sehrál ještě v dresu Šachtaru Doněck? Byl to rozdíl hrát proti Plzni za Šachtar a za Jablonec?

Určitě to rozdíl je. My jsme tu se Šachtarem hráli s balonem, teď ten začátek, kdy jsme dostali dva góly, jsme byli prakticky bez balonu. To je asi největší rozdíl. Šachtar se dlouhodobě snaží o to, aby držel míč a kontroloval zápas. V tom je trochu rozdíl, u Jablonce byl jiný záměr.

V Jablonci je hodně nových hráčů. Myslíte, že si vaše hra už sedá nebo je potřeba ještě hodně práce?

Myslím si, že je potřeba hodně zápasů, hodně tréninků a hodně práce.

V závěru jste si něco vyříkával s Ondrou Vaňkem. Bylo to hodně vyhecované utkání?

Já mám rád, když je každé utkání vyhecované. Myslím si, že emoce k tomu patří a nějaké tam byly, nic velkého. Myslím, že jsme si to po zápase řekli a žádný problém tam není, takže bych v tom nic nehledal.

Máte za sebou dvě kola, dokážete už teď říct, na jaké umístění může Jablonec pomýšlet?

Ne, to se nedá. Odehráli jsme dvě utkání, jedno jsme ubojovali a vyhráli, měli jsme tam lepší i horší momenty. Dnes jsme spíš předváděli ty horší, ale jak jsem říkal, je na čem pracovat a chce to čas.

Jak se projevilo na týmu zranění Víta Beneše, když jste museli přeformovat obranu?

Já bych neřekl, že tohle rozhodlo. Jak jsem říkal, od začátku to nebylo dobré a nezačali jsme dobře. Po vystřídání Víta to nebyl ten zásadní problém, že bychom to nemohli dotáhnout ani bez něho.


Author Jan Bendl
Sdílet článek