Article image

Plzeň vyhrála zaslouženě, soudil trenér Šilhavý

Team logo Team logo
FC Viktoria Plzeň FK Jablonec
3:1
Synot liga, 2. kolo ne 3. 8. 2014, 20:15
Reportáž

Jablonečtí fotbalisté v dohrávaném šlágru druhého kola Synot ligy podlehli před zaplněnými tribunami Doosan arény domácí Viktorii Plzeň 1:3 a trenér Baumitu Jaroslav Šilhavý neměl na pozápasové tiskové konferenci příliš radosti na tváři.

Jablonec si ze západočeské metropole odvezl porážku 1:3, navíc trenér Jaroslav Šilhavý se musel smířit s bolestivým zraněním stopera Víta Beneše, který nedohrál utkání „Ten výsledek je pro nás nepříznivý, ztratili jsme tu tři body, ale musím říct, že Plzeň dnes vyhrála zaslouženě," konstatoval kouč Severočechů.  

„Viktorie na nás od začátku vlítla, a my jsme se s tím nedokázali vyrovnat, navíc jsme dostali poměrně laciné góly. Plzeň byla hodně aktivní. Nicméně jsme se na konci poločasu dostali do hry naším kontaktním gólem. Druhý poločas už z naší strany naznačil určité momenty, ale stejně nám to skřípalo v kombinaci v přechodové fázi. Je vidět, že jsme na začátku cesty. U nás si to teprve sedá, jsme spolu měsíc a půl a dnes jsme měli šest nových hráčů v sestavě, což je vidět, ale já se na to nechci vymlouvat," odsekl další spekulace kouč Jablonce.

„Plzeň je silná a konsolidovaná, musím jí pogratulovat ke třem bodům a přeji jí hodně štěstí ve čtvrtečním pohárovém zápase," sportovně popřál soupeři štěstí v následujícím zápase trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý.

K Benešovu zranění nemohl být kouč BAUMITu na tiskové konferenci ještě sdílnější. „Nevíme ještě přesnou diagnózu, ale vypadá to na achilovku, s kterou měl Víťa už problémy dříve. Doufám jen, že to nebude přetržené," přál si jablonecký lodivod.

Domácí trenér Dušan Uhrin ml. měl po zápase mnohem víc důvod k radosti. Jeho svěřenci se konečně radovali z vítězství a napravili tak nepovedené utkání v Příbrami. „Musím říct, že mě překvapilo, jak jsme byli na začátku zápasu aktivní, sám jsem čekal, že Jablonec bude důraznější. Aktivita byla na naší straně, dali jsme góly, jenže svou nekoncentrovaností jsme soupeři dovolili na konci poločasu snížit! Jenže i po změně stran jsme hráli dál aktivně," těšilo trenéra Západočechů.

„Líbilo se mi moje mužstvo jako celek, bojovali jsme, šli do každého míče. Stopeři se nám zlepšili, ale je to teprve druhé kolo, nevyvozoval bych z toho nic. Je před námi další cíl a to postup v Evropské lize," řekl rázně Uhrin.


Author Jan Bendl
Sdílet článek