Article image

Bilance vzájemných soubojů Plzně s Jabloncem je vyrovnaná

Team logo Team logo
FC Viktoria Plzeň FK Jablonec
3:1
Synot liga, 2. kolo ne 3. 8. 2014, 20:15
Reportáž

Hráči Baumitu Jablonec odehrají v neděli šlágr 2. kola Synot ligy na půdě Viktorie Plzeň. Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého chtějí na západě Čech bodovat. V nejlepším případě naplno za tři body, čímž by skončilo jedno dlouhé čekání.

Zápasy mezi Viktorií Plzeň a Baumitem Jablonec bývají vyrovnanými duely, kde se diváci dočkají branek. Jen jeden zápas v dlouhé historii vzájemných zápasů skončil 0:0, a to v roce 1997. Bilance zápasů je mírně nakloněná pro Jablonec, který z 32 utkání jich 12 vyhrál, devět skončilo remízou a jedenáctkrát Jablonec prohrál. Zápasy obou nedělních soupeřů jsou z pohledu vstřelených branek v hodnotách okolo 2,47 branek na zápas.

Co se týče ligových zápasů, Jablonec čeká dlouho na výhru v Plzni. Naposledy se to severočeskému týmu podařilo 25. února 2006, kdy Jablonec zvítězil 2:1. Nejvyššího vítězství dosáhl Jablonec na podzim roku 2005, kdy Plzeň odjela z města pod Ještědem s přídělem 3:0. Plzeňští však vysokou porážku vrátili v minulé sezoně na podzim v utkání, na které nikdo z Jablonce nevzpomíná rád. Baumit totiž zažil krutou porážku 6:1, přitom od 12. minuty vedl zásluhou Karla Pitáka. Pak přišel zkrat a vysoká porážka.

Zatím poslední vzájemné ligové utkání se odehrálo na Střelnici ve 27. kole minulého ročníku, to Jablonec remizoval s Plzní 2:2, když se o obě branky Jablonec postaral Jan Kopic. Ten je také aktuálně nejlepším střelcem Jablonce v duelech proti Plzni s třemi zásahy. Na straně Plzně se nejvíce proti Jablonci daří Danielu Kolářovi s pěti brankami.

V zápasech těchto rivalů padá také slušná porce karet, zejména žlutých. Rozhodčí rozdávají téměř pět žlutých karet na zápas. V celkovém součtu jich má Jablonec 75 a Plzeň o čtyři méně, u červených karet je poměr 7:4.

V individuálních statistikách čeká na Tomáše Hübschmana třicátý zápas v dresu Jablonce a celkově 110. v české fotbalové lize. Brankář Vlastimil Hrubý by si mohl připsat jubilejní třicítku do kolonky ligových startů a kanonýr Tomáš Čížek odehraje zápas s číslem 150 v dresu Jablonce.

Utkání začíná v Doosan aréně v Plzni v neděli 3. srpna od 20:15 hodin


Author Jan Bendl
Sdílet článek