Article image

Hit kola: Jablonec zajíždí na půdu Plzně

Team logo Team logo
FC Viktoria Plzeň FK Jablonec
3:1
Synot liga, 2. kolo ne 3. 8. 2014, 20:15
Reportáž

Ligový hit mezi týmy plzeňské Viktroie a Baumitu Jablonec uzavře v neděli program druhého kola nového ročníku Synot ligy!

Očekávaný zápas svede proti sobě týmy plné ambicí. Viktoriáni neprožívají zrovna ideální období, nedařilo se jim v letních přípravných zápasech a výsledkovou mizérii si přenesli také na start nové sezony. Rozpačitý výkon předvedli už v Superpoháru, kdy nestačili na svého velkého konkurenta Spartu Praha 0:3. Klub s navýšeným rozpočtem a zvučnými posilami typu Pilaře, Rajtorala, Chramosty či exjabloneckého Vaňka ale nezvládl ani vstup do Synot ligy. Hned v prvním kole Viktroriáni ztratili body za remízu 2:2 v Příbrami, ačkoliv v zápase dvakrát vedli a trenér po zápase zuřil. „Bylo to laxní. Všechno to je o zodpovědnosti, o koncentraci. Stačí jeden moment, který podceníme, a srazí nás to dolů. Hráči musí být zodpovědní za každé situace. Když vedeme, nesmí se stát, abychom otevřeli střed obrany. To už nesmíme připustit," nebral si servítky kouč Dušan Uhrin mladší po prvním ligovém kole.

„Liga je dlouhodobá soutěž, každopádně si musíme uvědomit, o co hrajeme, a soustředit se sami na sebe. Pro vítězství jsme v Příbrami měli udělat víc," říkal s odstupem času plzeňský kouč Dušan Uhrin. Viktorie byla kometou na ligové scéně posledních pět let, dvakrát vyhrála titul, úspěšně reprezentovala český fotbal na evropské scéně a smělé plány směrem k ligovému primátu vyhlásili v hlavním městě českého piva také letos. „Šeptat o něm jen nebudeme.  Liga je dlouhodobá soutěž, každopádně si musíme uvědomit, o co hrajeme, a plně se soustředit," plánuje plzeňský kouč.

Západočeši se v aktuální situaci navíc musí vyrovnat s nabitým programem. Už ve středu cestovali do Rumunska k zápasu předkola Evropské ligy. S Petrolulem Ploješť nakonec díky brance střídajícího Koláře v nastavení remízovali 1:1, za týden je čeká důležitá odveta.

Jablonečtí se po tříbodovém startu a vítězství 2:0 v úvodním kole nad Zbrojovkou Brno už plně soustředí na nedělní šlágr kola. Tým trenéra Jaroslava Šilhavého pocestuje k zápasu bez dlouhodobě zraněných, ale jinak v kompletním složení a s jasnými cíli. „Jedeme tam pozitivně naladění, protože se nám povedl vstup do soutěže. Chceme na západě Čech udělat co nejlepší výsledek. Budeme chtít pokračovat v naší nastolené cestě," plánuje jablonecký kouč Jaroslav Šilhavý.

Lodivod Baumitu pozorně sledoval našeho nedělního soupeře ve čtvrtečním zápase v Rumunsku. „Plzeň je silný tým. Působili v tom zápase opět velmi vyspěle a mají velké šance do odvety. V neděli sice nejsme favoriti, ale věřím, že jsme schopni tam odehrát dobrý zápas a přivést nějaké body," řekl před nedělním zápasem kouč Šilhavý.

Čtěte také předzápasové rozhovory s Tomášem Hübschmanem a Martinem Pospíšilem

Utkání začíná v Doosan aréně v Plzni v neděli 3. srpna od 20:15 hodin

Rozhodčí: Jílek - Blažej, Šterba

Delegát: Martinec





Author Jan Bendl
Sdílet článek