Article image

Individuální výkon kola: Luděk Pernica

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Zbrojovka Brno
2:0
Synot liga, 1. kolo so 26. 7. 2014, 17:00
Reportáž

Po přehledu týmových statistik jsme tentokrát zaostřili na jednotlivce. Pomyslný titul Muž zápasu si díky skvělý číslům vysloužila letní posila defenzivních řad, Luděk Pernica.

Ten si v duelu se svým bývalým plnil své obranné povinnosti na výbornou a velkou měrou tak přispěl nejen k výhře Jablonce, ale také k tomu, že domácí absolvovali utkání bez inkasované branky.

Čtyřiadvacetiletý obránce si v defenzivních statistikách držel vysokou úspěšnost, když byl například  z patnácti absolvovaných obranných soubojů vítězem hned třináctkrát. Podobně skvělou úspěšnost zaznamenal také v počtu defenzivních akcí, kde z pětatřiceti případů chyboval jen dvakrát.

Jeho přínos však netkvěl pouze v obraně, když dokázal dobře narušovat také ofenzivní akce soupeře už v jejich samotném zrodu. To ilustruje počet odebraných míčů na soupeřově polovině. Jabloneckému obránci se to podařilo hned v osmnácti případech, což je v této statistice vůbec nejvyšší číslo v celém týmu.

Pernica se mimo jiné i z pozice obránce dokázal jednou prosadit do střeleckého zakončení mezi tři tyče a vyšvihl se také na čelo statistiky rychlosti, které sdílí spolu s kolegou z obrany Filipem Novákem.



Author Jan Bendl
Sdílet článek