Article image

Utkání s Brnem pohledem statistik

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Zbrojovka Brno
2:0
Synot liga, 1. kolo so 26. 7. 2014, 17:00
Reportáž

Úvodní vystoupení v novém ročníku Synot ligy mají Jablonečtí hráčii zdárně za sebou a již se připravují na nedělní vystoupení v Plzni. Pojďme se však ještě ohlédnout za duelem se Zbrojovkou Brno očima statistik.

Podíváme-li se na některé týmové statistiky, na první pohled to vypadá, že obě mužstva si v mnoha ohledech počínala celkem vyrovnaně. To dokumentuje například počet útoků, ve kterých Jablonečtí převýšili svého soupeře pouze o tři akce. A v tomto duchu se odvíjelo také číslo střeleckých pokusů. O ohrožení branky se domácí tým pokusil osmkrát, zatímco Zbrojovka má o jeden pokus méně.

Z pohledu zápasu se však jeví klíčovým faktorem počet střel z pokutového území. Brněnští sice dokázali převýšit svého soupeře v procentu přesných přihrávek, prakticky vůbec se však nedokázali prokombinovat do nebezpečných střeleckých pozic. Zatímco Jablonec dokázal z velkého vápna zahrozit hned čtyřikrát, Zbrojovce se totéž podařilo jen jednou, hlavičkový pokus Brněnského Paska navíc nezamířil mezi tři tyče.

Převahu Jabloneckých v zásadních aspektech hry pak ilustruje procento vyhraných soubojů, které je jasně na jejich straně. Na což přímo navazuje také počet odebraných míčů. I v této statistice byli domácí výrazně lepším týmem, když svého soupeře předčili téměř dvojnásobně. Na nejzajímavější statistiky zápasu se můžete podívat v přehledné grafice.



Author Jan Bendl
Sdílet článek