Article image

Dočkal: Zasloužená výhra, ale na hodnocení mužstva si musíme ještě počkat

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Zbrojovka Brno
2:0
Synot liga, 1. kolo so 26. 7. 2014, 17:00
Reportáž

Vstup do nové sezony si přímo na stadionu Střelnice nenechal ujít bývalý hráč a kouč Jablonce Jaroslav Dočkal, jedna z legend jablonecké kopané.

Jablonec má za sebou úvodní ligový zápas. Těšil jste se?

Samozřejmě těšil a myslím si, že se na něho těšilo dost lidí. V každém novém ročníku všichni očekáváme něco pozitivního a nebylo tomu jinak ani letos. 

Navíc se jablonečtí fanoušci přišli podívat na nové posily, největší z nich Tomáš Hübschman však kvůli zranění nenastoupil. Zklamalo vás to?

Nezklamalo. Zranění si neudělal sám a ke sportu to patří. Tomáš bude mít ještě dost času se ukázat. Byly tady i jiné posily a nezklamaly.

Kdo například?

Strašně důležité bylo, že jsme nedostali gól. A pokud se nemýlím, tak vzadu hráli tři noví hráči. Velmi dobře se uvedl hrou a gólem Pospíšil. Ukázal, že s balonem dovede velké věci a hlavně je rychlej. Ale tady je nesmírně důležitá jedna věc.

Jaká?

To, že přišla zasloužená výhra. Vždyť si vemte, že je tady sedm nových hráčů a ten mančaft si potřebuje sednout. Výhra 2.0 je pro rozjezd nesmírně důležitá, ale na celkové hodnocení mužstva si musíme ještě pět, šest zápasů počkat.   

 Takže jste po zápase spokojený?

Určitě. Vyhráli jsme zaslouženě, byli jsme lepším celkem. Vždyť jsme si kromě gólů vypracovali další šance, dva naši hráči šli sami na brankáře.

Důležitý pro otevření obranné hry hostů byl úvodní gól Tomáše Čížka. 

Já jsem očekával, že Brno tady bude hrát ze zajištěné obrany, protože vím, že kvalitou na Jablonec nemá. A máte pravdu, ten gól byl nádhernej a veledůležitej. Tohle Tomáš umí, navíc i něco odkopal.

Těšíte se na další zápas?

Těším a doufám opět ve vítězství.


Author Jan Bendl
Sdílet článek