Article image

Tomáš Čížek otevřel krásnou brankou střelecký účet nové sezony

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Zbrojovka Brno
2:0
Synot liga, 1. kolo so 26. 7. 2014, 17:00
Reportáž

Dobrý start podpořený výhrou 2:0 a třemi důležitými body těšil po zápase s Brnem autora krásné branky z 37. minuty Tomáše Čížka. Jeho gól bude jistě mezi horkými favority na gól měsíce.

Krásnou střelou z dálky jste otevřel účet sobotního utkání se Zbrojovkou Brno, můžete popsat svou branku?

Dostal jsem přihrávku, navedl jsem si to na střed na svoji silnější nohu a snažil jsem se to trefit na přední tyč a povedlo se to.

Trochu jste tou střelou do brněnské šibenice překvapil gólmana Hladkého.

Nevím, jestli překvapil. Ale byl možná trochu moc povylezlý, takže to krásně za něj zapadlo. Jsme za to rádi, první těžkej zápas, a zvládli jsme ho jak výsledkově, tak bodově.

Prý tyhle střely z dálky hodně trénujete.

Většinou si tam po tréninku pár míčů nechávám na střely, to je pravda (úsměv). Ale je jen dobře, že to tam spadlo.

Vy jste mohl přidat i druhý gól, jenže samostatný únik na gólmana jste nevyřešil tentokrát dobře.

Tam jsem to měl dávat trochu výš. Naváděl jsem si to s tím, že gólmana přehodím. Bohužel jsem ho trefil do hlavy nebo tam někam, šlo to určitě vyřešit jinými způsoby, bohužel to nevyšlo.

Je to pro vás velká úleva, vyhrát první zápas, podle kterého se může rozjet celá sezona?

Všechno je tu nový, strašně se obměnil mančaft. Pro každého je to vzpruha. Budeme se snažit pokračovat v téhle rozjeté soutěži a dál vyhrávat. Tyhle první zápasy nové sezony většinou nikdo nechce udělat chybu. Většinou to rozhodne jedna branka nebo standardka a nám se to podařilo ze střely a pak už jsme jen přidali pojistku na závěr.

{video}  

Veřejnost od vás čeká hodně, cítíte tlak?

My se budeme snažit hrát co nejvýš a co nejlíp. Uvidíme, jak to bude pokračovat. Věřím tomu, že mančaft je tady výborný, kolektiv super, takže budeme bojovat.

Někteří hráči říkali, že v závěru docházely síly a zápas byl hodně fyzicky náročný v tom teplu. Možná i proto mělo Brno v druhém poločase příležitosti k vyrovnání.

Brno už všechno vrhlo do útoku. Je těžké vydržet celý zápas bez šancí. Brno si jich pár taky vytvořilo, určitě nemají špatný mančaft. Je jenom dobře, že nás nepotrestali a nám se z brejku podařilo přidat druhý gól.


Author Jan Bendl
Sdílet článek