Article image

Pospíšil má z fotbalu zase radost, za Jablonec si připsal první trefu

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Zbrojovka Brno
2:0
Synot liga, 1. kolo so 26. 7. 2014, 17:00
Reportáž

První soutěžní zápas v dresu Jablonce, vítězství i první gól v zelenobílém dresu. To vše se splnilo hned na začátku nové sezony letní posile Baumitu Martinu Pospíšilovi, který po zápase přiznal, že má z fotbalu po loňském sestupu Olomouce zase radost!  

První váš zápas v dresu Jablonce, vítězství a hned i první váš gól v novém dresu, takže asi velká spokojenost?

Lepší start jsem si asi nemohl představit. Hlavně že jsme to zvládli bodově, protože ty první zápasy bývají většinou nejdůležitější. Že jsem dal gól, mě samozřejmě taky velmi těší. Chtěli jsme hlavně vyhrát, takže stoprocentní spokojenost.

Pociťovali jste tlak, který na vás vytváří především média?

Tlak je cítit. Ať už od novin, nebo vedení. Vložili spoustu peněz do posil, takže se očekává, že přijdou úspěchy a výsledky.

Tři minuty před koncem jste pečetil vítězství druhou rozhodující brankou, jak k ní došlo?

Ke konci zápasu už mi docházely síly, ale jsem rád, že jsem se ještě vyhecoval, udělal jsem poslední sprint a dal jsem ten gól na 2:0.

Neměli jste obavy z konce zápasu? Brno se v druhé půli hodně zvedlo a mělo několik šancí před naší brankou.

Asi nám došly síly, nebo nevím, čím to bylo. Brno nás ke konci zatlačilo, mělo tam spoustu závarů ve vápně. Naštěstí jsme dali rozhodující gól na 2:0 a bylo pak už rozhodnuto. Herně první poločas byl dobrý. Ale věřím, že čím déle budeme spolu, tím to bude lepší.

{video}  

V základní sestavě vám dnes nebyli Tomášové Jun a Hübschman. Chyběli hodně?

Ve stejném složení jsme prakticky odehráli už i generálku s Rostovem. Louka (Luboš Loučka) i Daniel Rosssi jsou plnohodnotná náhrada a zvládli to výborně.

Na hřišti jste se prezentoval výbornými přihrávky za obranu. Několikrát jsme se díky tomu dostali do dobrého zakončení.

Je to můj úkol, zlepšit mezihru a tvořit. Škoda jen, že jak šel Číža (Tomáš Čížek) sám na bránu, že nedal gól.

 Po jak dlouhé době jste měl zase radost z fotbalu? Loni jste si jí asi moc neužil po sestupu Sigmy z ligy.

No to máte pravdu, že jsem příliš radosti nezažil. Naposledy asi když jsme s Olomoucí porazili Slavii 5:1, pak už to byly jen prohry a boj o záchranu, který jsme nakonec nezvládli. Ale teď už se soustředím jen na Jablonec a na boj o nejvyšší příčky. Zase mám radost z fotbalu a těším se na další zápasy.

Krásnou první brankou se prezentoval Tomáš Čížek, jak jste viděl jeho důležitý gól z prvního poločasu?

To byla fotbalová lahůdka, nádhera prostě. On má výbornou střelu, takhle to trefuje i na tréninku, takže pro mě to nebylo překvapení, trefil to nádherně a podle mě to byl rozhodující gól.

Cítíte velkou úlevu po vítězství?

První zápasy jsou vždycky nejdůležitější a hlavně před domácím publikem. Potřebovali jsme to zvládnout tříbodově a věřím, že se od toho odrazíme a budeme pokračovat.

Za týden vyrážíme na horký trávník Plzně, za kterou jste hrál. Těšíte se?

Plzeň od té doby prošla mnoha změnami, je tam dost nových hráčů i nový trenér. Ale mám tam spoustu kamarádů. Těším se tam a doufám, že i tam to zvládneme bodově. Věřím, že nějaký ten bod si odtamtud odvezeme.


Author Jan Bendl
Sdílet článek