Article image

Zasloužené vítězství Jablonce, shodli se trenéři

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Zbrojovka Brno
2:0
Synot liga, 1. kolo so 26. 7. 2014, 17:00
Reportáž

Fotbalisté Jablonce zvládli vstup do nového ročníku Synot ligy domácím vítězstvím 2:0 nad brněnskou Zbrojovkou. Jak hodnotili úvodní duel na jablonecké Střelnici obra trenéři, se dozvíte z přepisu pozápasové tiskové konference.

Kouč jihomoravského celku Václav Kotal označil vítězství Jablonce za zasloužené. „První poločas byl oboustranně nezáživný. Jablonec ani my jsme nehráli nic zvláštního, jediným hezkým momentem byl krásný gól Tomáše Čížka z dálky. Připadalo mi, že naše mužstvo čekalo, co s ním Jablonec udělá. Na začátku druhého poločasu jsme přežili dva divoké nájezdy Jablonce, tam nás podržel náš brankář. V druhém poločase jsme ale byli domácím minimálně vyrovnaným soupeřem, bohužel skórovat se nám nepodařilo. Druhý gól domácích už byla jen kosmetická úprava, Jablonec vyhrál zaslouženě," uznal kouč Zbrojovky.

Na domácí lavičce si odbyl vítěznou premiéru kouč Jaroslav Šilhavý. „Chtěl bych poděkovat kluků. Nebylo to jednoduché utkání, byli jsme pod velkým očekáváním fanoušků a médií. Měli jsme nějaké zdravotní problémy, ale zvládli jsme to. Musím pochválit fanoušky, kteří nám fandili, ikdyž jsme byli v druhém poločase pod tlakem. Potěšilo mě, že nám diváci věřili a i díky nim se nám podařilo vstřelit druhý rozhodující gól. Jsou to pro nás velmi důležité body na úvod soutěže," pochvaloval si vítěznou premiéru na jablonecké lavičce kouč Jaroslav Šilhavý.

Jablonci v úvodním zápase scházeli v základní sestavě Tomáš Hübschman a Tomáš Jun.. „Tomáš Hübschman už bude podle všeho připraven na další mistrovské utkání. Měl trochu složitější zranění než Tomáš Jun, proto jsme nechtěli ještě riskovat, vysvětlil absenci obou v základní sestavě kouč Severočechů.


Author Jan Bendl
Sdílet článek