Article image

Jablonec zvládl generálku, ruský Rostov porazil 2:0!

Team logo Team logo
FK Rostov FK Jablonec
0:2
Přátelská utkání, st 16. 7. 2014, 18:30
Reportáž

Jablonečtí fotbalisté zvládli generálku na nadcházející ligový podzim. V posledním přípravném zápase před startem Synot ligy porazili na rakouském herním soustředění ruský Rostov 2:0!

Baumit po dvou remízách 1:1 s maďarským Videotonem a německým Mainzem vyrazil k poslednímu hernímu testu z Bad Aussee do zhruba 50 km vzdáleného Rottenmannu.

Proti osmému týmu loňského ročníku ruské Premier ligy se zelenobílým povedl vstup do utkání. Už ve druhé minutě se poprvé po svém letním přestupu do Jablonce trefil po rohovém kopu Tomáš Hübschman, který prodloužil míč za záda brankáře! Jablonec byl už v prvním poločase aktivnější, ruský tým měl v první pětačtyřicetiminutovce jen několik střel mimo tyče a tak brankář Jablonce Hrubý nemusel výrazněji zasahovat. Chvíli před koncem prvního poločasu jablonečtí udeřili podruhé, ve 41. minutě putoval míč od Beneše křížným pasem ke Kopicovi, který si těžký míč dokázal zpracovat a přihrál do šance útočníkovi Martinu Doležalovi, který zajistil Jablonci dvoubrankové poločasové vedení.

Rostov jakožto vítěz ruského poháru čeká už v sobotu zápas ruského Superpoháru proti mistrovskému CSKA Moskva. Trenér ruského týmu během druhého dějství poslal na trávník hned osm nových hráčů. Ruský celek po změně stran přitvrdil hru a k vidění byly na hřišti i nevybíravé skluzy, například oběma nohama napřed. Jablonečtí se ale tvrdé hry soupeře nezalekli a dále kombinační hrou a centry po stranách hrozili. Jeden z nevybíravých zákroků soupeře bohužel odnesl během hry záložník Čížek, který musel nuceně střídat. S blížícím se koncem zápasu výrazně přibylo i šancí. Jablonecký Moulis trefil z rohu vápna jen náruč brankáře, střídající Crnkić se zjevil sám před strážcem ruské branky, ale i on trefil jen tělo gólmana! Baumit v závěru zápasu dominoval hře, ale další branku už nepřidal. Na závěr soustředění tak jablonečtí porazili ruský Rostov 2:0!

{video}   

Trenér Jablonce Jaroslav Šilhavý po vítězné generálce ocenil především souhru týmu. „Chválím obranu za kompaktní výkon. Dneska nám fungovala i spolupráce ostatních formací. Trochu mě mrzí některá zranění zkušenějších hráčů z toho utkání, ale doufám, že to nebude nic vážného," řekl hned po skončení generálky kouč Baumitu.

  

FK Baumit Jablonec - FK Rostov 2:0 (2:0)

Branky: 2. Hübschman, 41. Doležal

Sestava FK Baumit Jablonec: Hrubý - Romera, Pernica, Beneš, Novák – Pospíšil (80. Kubista), Hübschman (28. Loučka) – Kopic (75. Crnkić), Jun (32. Rossi), Čížek (65. Moulis) – Doležal (70. Fantiš)

 


Author Jan Bendl
Sdílet článek