Article image

Rakouské soustředění zahájí Jablonec duelem s Videotonem

Team logo Team logo
Videoton Székesfehervár FK Jablonec
1:1
Přátelská utkání, st 9. 7. 2014,
Reportáž

Ve středu čeká Jablonecké první  ze tří zápasových prověrek na soustředění v rakouském Bad Aussee. Tým trenéra Šilhavého se na tamním stadionu postaví od 16 hodin maďarskému týmu Videoton FC.

 Mužstvo z maďarského Szekésfehérváru, kterému se v sezoně 2010/2011 jedinkrát ve své historii podařilo dosáhnout na domácí ligový trůn, unikl v loňském ročníku jen těsně postup do evropských pohárů, když v maďarské nejvyšší soutěži skončilo na čtvrtém místě, čtyři body za Ferencvárosem.

 I přesto, že Videoton nedosáhl v ročníku 2013/2014 na nejvyšší příčky, Jablonečtí si budou muset dát pozor na značnou útočnou sílu soupeře, který byl třetím nejlépe střílejícím týmem maďarské ligy. Největším ofenzivním esem klubu je srbský rodák a maďarský reprezentant Nemanja Nikolič, který se na 52 ligových brankách týmu podílel hned 18 zásahy, a nastřílel tak dvakrát tolik branek, než druhý nejlepší zakončovatel, Kapverďan Zé Luis. Ten se však v letní přestávce vrátil z hostování do portugalské Bragy.

Maďarský klub si v letním přestupním období naopak z hostování stáhl z jiných klubů v domácí soutěži zpět hned šestici hráčů. Jediným dosavadním ryzím přestupem, který se podařilo zástupcům Videotonu dotáhnout, byl příchod chorvatského záložníka Lokomotivu Záhřeb se zkušenostmi z reprezentační jedenadvacítky, Dinka Trbotiče, jenž v Szekésfehérváru podepsal smlouvu do konce sezony 2018.

Zatímco Jablonečtí mají za sebou již pětici přípravných zápasů, Videoton nastoupí v přípravě k zápasu teprve podruhé. V úvodním duelu deklasoval maďarský klub mužstvo rakouské regionální ligy SV Allerheiligen, který deklasovali 7:1, když se dvěma brankami na výsledku podílel zmiňovaný Nemanja Nikolič. Kromě středečního střetnutí s Jabloncem čeká Videoton v sobotu v dalším přípravném utkání francouzský mistr Paris St. Germain a v generálce na ligu také tým anglické Premier League Newcastle United.

Španělský trenér soupeře Joan Carrillo nemůže pro utkání s Jabloncem podle posledních zpráv počítat s osmnáctiletým záložníkem Donátem Zsotérem, který opustil přípravný kemp a odjel si plnit povinnosti k maďarské reprezentační devatenáctce, kde bude usilovat o místo v konečné nominaci pro evropský šampionát.


Author Svatopluk Smysl
Sdílet článek