Article image

Kouče Šilhavého naštvaly inkasované góly od Pardubic

Team logo Team logo
FK Jablonec Fotbal Pardubice A dor.
5:3
Přátelská utkání, so 5. 7. 2014, 11:00
Reportáž

Rozčarovaný promlouval k hráčům po zápase kouč Baumitu Jaroslav Šilhavý. Vadily mu inkasované branky, které jeho tým dostal v posledním přípravném zápase před odjezdem do Rakouska.

Kouč Baumitu měl hráčům po zápase i přes vítězství 5:3 co říct. „Jsem naštvaný. Nemůžeme furt dělat takové chyby, někdy nejsou ani systémové. Soupeř dá ze všeho gól, například nepokryjeme hráče při standardce nebo podklouzneme. Jsme lehkomyslní a lehkovážní v pokutovém území. Naopak směrem dopředu je to dobré, tam máme hezké akce, ale dozadu je to špatné," láteřil po zápase Šilhavý.

Kouč zelenobílých se nehodlá vymlouvat ani na to, v jaké části přípravy se jeho svěřenci nyní nacházejí. „Máme za sebou hodně kondičních věcí. A teď přijdou na řadu ty taktické. Na defenzivě musíme ještě hodně zapracovat, musíme odstranit chyby jednotlivců. Musíme si prostě plnit. Pakliže se ty chyby opakují, tak se musíme zařídit jinak. Nestěžuji si, sice mě to trochu naštvalo, ale přesto věřím, že jdeme správnou cestou," ujistil.

Nového stratéga tak alespoň těšila útočná hra a pět branek v soupeřově síti. „Za to bych chtěl naopak kluky pochválit. Měli jsme méně šancí než ve středu s Varnsdorfem a dali jsme pět gólů. Byly tam pěkné akce. Pro diváka je to sice hezčí, ale přesto mě to dneska trochu naštvalo," poznamenal Šilhavý.

Jablonečtí mají nyní volnou neděli a už v pondělí se tým trenéra Šilhavého vydá na herní kemp do Rakouska.


Author Jan Bendl
Sdílet článek