Article image

Jablonec v hokejové přestřelce zdolal druholigové Pardubice 5:3

Team logo Team logo
FK Jablonec Fotbal Pardubice A dor.
5:3
Přátelská utkání, so 5. 7. 2014, 11:00
Reportáž

Jablonečtí fotbalisté mají za sebou gólovou přestřelku v přípravném zápase s druholigovými Pardubicemi, které porazili hokejovým skore 5:3.

Jablonec neměl proti Pardubicím takový tlak jako ve středu proti Varnsdorfu, přesto utkání dovedl do vítězného konce a divákům v Břízkách nabídl několik krásných branek.

Hned v úvodu zápasu vybídl ke skorování Pospíšil Doležala, ale toho vychytal gólman Frydrych. V 10. minutě už Doležal síť rozvlnil, ale radost mu zkazil praporek pomezního signalizující ofsajd. První parádní moment se zrodil v 17. minutě po rohovém kopu, kdy napálil odražený míč šajtlí přesně do šibenice Martin Pospíšil - 1:0! Jablonec si udržoval mírnou převahu a druhou branku přidal po půlhodině hry, Doležal vtipným lobem překonal s pomocí břevna pardubického brankáře podruhé - 2:0! Hosté zahrozili hlavičkou Fouska i šancí Řezníka, který ale naštěstí promáchl ve vápně. Ve 39. minutě ale vystřelil z hranice vápna pardubický Daewon, Špit míč vyrazil jen k dobíhajícímu Fikejzovi, který snížil na 2:1.

Hned po změně stran už někteří diváci viděli mylně v síti našeho soupeře další branku po centru Romery, prudká hlavička Hubníka ale skončila těsně mimo! V 67. minutě přidali hráči Baumitu třetí gól, po rohovém kopu Pospíšila hlavičkoval přesně do sítě Rossi - 3:1! Pardubičtí ale o deset minut později využili nepozornosti jablonecké obrany a střídající Hundák snížil na 3:2! V 80. minutě posadil Moulis trestný kop přesně na hlavu Rossiho a ten svou druhou hlavičkou v zápase přidal čtvrtou branku Jablonce! V 84. minutě se v Břízkách tleskalo krásné brance Pavla Moulise, který se uvolnil před rohem vápna a krásnou střelou vymetl pavučiny v pardubické šibenici - 5:2! Hosté v závěru stihli korigovat na konečných 5:3, když podklouznutí jabloneckého zadáka využil Nečas.  

Pozápasový rozhovor s trenérem Jaroslavem Šilhavým.

FK Baumit Jablonec - FK Pardubice 5:3 (2:1)

Branky: 17. Pospíšil, 30. Doležal, 67. a 80. Rossi, 84. Moulis - 39. Fikejz, 77. Hundák, 90. Nečas

Sestava FK Baumit Jablonec: Špit (46. Šebek) - Romera, Beneš (46. Kysela), Pernica (70. Skwarczek), Fantiš - Kopic (61. Crnkić), Rossi, Loučka, Čížek (46. Moulis) - Pospíšil, Doležal (46. Hubník)


Author Jan Bendl
Sdílet článek