Article image

Více pracujeme na kondici, to bude základ úspěchu, věří kouč Šilhavý

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Varnsdorf
2:3
Přátelská utkání, st 2. 7. 2014, 10:30
Reportáž

Nového kouče jabloneckého Baumitu Jaroslava Šilhavého včera nepotěšil výsledek přípravného zápasu s Varnsdorfem, kteří jablonečtí prohráli 2:3. Trenér Jablonce ale po zápase nastínil, v jaké fázi přípravy se jeho svěřenci nacházejí a na čem budou v brzké době nejvíce pracovat.

Tři inkasované branky od druholigového soupeře vás ve včerejším přípravném zápase s Varnsdorfem (2:3) příliš nepotěšily. Jablonec měl s množstvím inkasovaných gólů problémy i loni.

Je to tak, i dneska se to tady ukázalo, nejvíc asi při druhém gólu. Neříkám, že by někdo neobsadil a tak dále. Asi při té standardce se to projevilo. Taková ta zodpovědnost, důslednost, která tam v tom pokutovém území musí být. Pokud tam nebude, tak budeme dostávat góly. Vidím, že hráči tahají nohy, šli jsme do toho s tréninkem, ale to není a nemůže být výmluva.

Letní příprava vstupuje do třetího týdne, hráči už mají za sebou ten nejtěžší dril?

Ono to pokračuje kontinuálně. Nechci mluvit o tom, že bychom včera s Varnsdorfem prohráli na úkor přípravy, to určitě ne. V této době nemůže být ale ještě v komfortním stavu, který očekáváme pak v lize. Každý hráč se s tou únavou pere jinak, někdo to kouše lépe, někdo hůř. Přesto ty situace, jak už v obranné fázi, tak útočné, musíme řešit lépe.

Budete nějakým zásadním způsobem měnit herní styl týmu?

Ono to ani nejde. Přišlo šest nových hráčů, takže teď se spíš sžíváme. Pracujeme víc na té kondici, což je základ úspěchu v lize. Těch taktických prvků tam prozatím tolik nebylo, to přijde až od pondělí na herním soustředění v Rakousku. Tam budeme mít prostor na tyto věci a navíc nás tam čekají silní soupeři. Tam se pak rozhodneme v jakém rozestavení a jakým způsobem budeme hrát.

Před odjezdem vás čeká poslední herní prověrka v sobotu proti Pardubicím přímo v Jablonci. I v tomto zápase hodláte tým rozdělit na dvě jedenáctky a vyzkoušet všechny hráče?

Pravděpodobně ano. Chceme toho vidět co nejvíc, chceme hráče vidět v co největší intenzitě. Třeba když hráč odehraje pětačtyřicet minut, tak aby pracoval kratší dobu, ale o to intenzivněji.

Tým, s kterým jste začal přípravu, už doznal prvních změn, můžete je nastínit?  

Jurča a Landovský budou hostovat ve Varnsdorfu, včera už jste je mohli vidět v dresu soupeře, s kterým jsme hráli. Brankář Fendrich a záložník Hronek jdou do Vlašimi a Srb Vukadinovič je na testování v pražské Slavii.

A vy stále vyhlížíte poslední slibovanou posilu ...

Je to tak. Vedení přislíbilo, že by měl přijít ještě jeden hráč. Jednání stále probíhají. Ideální by samozřejmě bylo, aby ten hráč přišel do pondělního odjezdu na rakouské herní soustředění.


Author Jan Bendl
Sdílet článek