Article image

Šancí na několik zápasů, shodli se hráči po porážce s Varnsdorfem

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Varnsdorf
2:3
Přátelská utkání, st 2. 7. 2014, 10:30
Reportáž

Stejného protivníka si jablonečtí fotbalisté pozvali na začátku letošní zimní i letní přípravy a i na podruhé se zrodila překvapivá výhra druholigového soupeře stejným výsledkem 2:3 ve prospěch Varnsdorfu. Jak porážku hodnotili samotní hráči Baumitu Jablonec?

Luděk Pernica: Je to jenom příprava, žádnou vědu bych z toho nedělal

Neproměnili jste spoustu šancí. Co s tím?

Máte pravdu, ale je to jenom příprava. Na tréninku tyhle herní věci pilujeme a tam nám to jde. Dneska to však nevyšlo, ale to se někdy stane. Oni využili tří, ze čtyř rychlých brejků a z nich dali tři góly. Své šance prostě proměnili.

Už jste řekl, že góly padly po rychlých akcích hostů, jeden však po standardce. Po nich jsme na jaře dostávali hodně branek.

Jak už jsem řekl, je to jenom příprava a v tréninku se na tyhle věci zaměřujeme. Hned ve druhé minutě jsme dostali vedoucí gól. Mysleli jsme, že to je ofsajd, ale rozhodčí nemával. Ze strany přišel centr a volný hráč skóroval. Ten druhý gól jsem pořádně neviděl, protože jsem nebyl na hřišti. Ten třetí, to byl takový nešťastný odraz, takže já bych z toho žádnou velkou vědu nedělal.   

 

Jan Kopic: Příprava je náročná, ale tak tomu bylo vždycky

 Šancí jste si vypracovali na několik zápasů, ale góly jste dali jen dva.

Máte pravdu. Je to náš třetí zápas v přípravě a poprvé jsme prohráli, takže bych z toho takovou vědu nedělal. Dneska jsme soupeře jasně přehráli a bylo to o neproměňování šancí. My jsme je neproměnili.

Kdežto soupeř využil z minima maximum.

Jo, máte pravdu. A takové to bude i v lize.

Nový realizační tým, spousta nových hráčů, jak to klape?

Všechno je v pohodě. Příprava je náročná, všichni máme těžší nohy, ale tak tomu bylo vždycky. Noví kluci zapadli do party, takže všechno klape tak, jak má být.      

 

Vojta Kubista : Jarní zápas se s tím dnešním nedá vůbec srovnat

 Na jaře jste v přípravném zápase s druholigovým Varnsdorfem také prohráli o jeden gól. Jde jarní zápas srovnat s tím dnešním?

Možná to vypadá, že nám Varnsdorf nesedí nebo na něho neumíme hrát, ale tak to není. A dnešní zápas se s tím na jaře nedá vůbec srovnat. Sám jste dneska viděl, že jsme si vytvořili spoustu šancí, ale góly jsme z nich bohužel nedávali. Byly tam dvě tyče, rozhodčí nám nepísknul dvě penalty, několik vyloženek měli Michal Hubník s Tomášem Junem a i další hráči je neproměnili. Snad ty góly dáme příště.    


Author Jan Bendl
Sdílet článek