Article image

Baumit zahazoval šance a podlehl v přípravě Varnsdorfu 2:3

Team logo Team logo
FK Jablonec FK Varnsdorf
2:3
Přátelská utkání, st 2. 7. 2014, 10:30
Reportáž

Jablonečtí fotbalisté utrpěli první porážku v přípravném období pod koučem Šilhavým. Ve středečním přátelském zápase v Doubravě u Turnova podlehli v zápase plném svých zahozených šancí druholigovému Varnsdorfu 2:3.

Kouč Baumitu prostřídal během obou poločasů většinu kádru. Úvod zápasu ale vyšel na jedničku našemu druholigovému soupeři, varnsdorfští se v druhé minutě poprvé dostali s balonem na půlku Jablonce a vedli díky gólu Schuberta, který uklidil centrovaný míč za záda Hrubého!

Jablonec poté přišpendlil protivníka na svou polovinu a zakončoval především po střelách ze střední vzdálenosti. Projektily Čížka, Kubisty i Hubníka si ale cestu do sítě nenašly. Po půlhodině hry mohli jablonečtí vyrovnat po rohovém kopu Čížka, Beneš ale napálil míč z blízka jen do tyče! Jablonečtí se během první pětačtyřicetiminutovky zlobili na rozhodčího kvůli třem sporným zákrokům v pokutovém území, ani v jednom případě se ale píšťalka hlavního rozhodčího neozvala. Jednoznačnou převahu naši gólově zúročili až chvíli před poločasem po pohledné akci, Kopicův centr na zadní tyč proměnil ve vyrovnání Tomáš Čížek!

Pozměněná sestava trenéra Šilhavého ale na začátku druhé půle bohužel opět inkasovala, po rohovém kopu Varnsdorfu zůstal ve vápně trestuhodně neobsazený Zbrožek, pro kterého nebyl problém skórovat - 1:2!

Jablonec tak opět musel dohánět nepříznivé skore. Příležitostí k obratu měl několik. Jenže hlavní překážkou jabloneckým barvám byla vlastní nemohoucnost při proměňování šancí i výborný výkon Samoela v brance Varnsdorfu. Ten dokázal vytěsnit ránu Kopice po rohovém kopu, střelu Hubníka po přistrčení od Moulise i štiplavý pozdrav od Juna! Rossiho hlavička z 60. minutě zase rozezvonila jen brankovou konstrukci! Zákonitě tak přišel trest pro zelenobílé barvy, hosté využili v 64. minutě nedůslednosti jablonecké obrany a exjablonecký Nicolas Daníček se mohl radovat z třetí branky svého týmu. O pět minut později se Baumitu ale povedlo snížit, přesný centr Kováře hlavou uklidil do sítě Hubník - 2:3!

Ke srovnání skóre měl Baumit opět několik tutovek, ale vždy s nimi naložil prachbídně. V 66. minutě Fantiš zpětnou přihrávkou vybídl ke skorování Moulise, ten ale vysoko přestřelil. Hubníkovu střelu z následné akce vytáhl efektně robinzonádou brankář Samoel. Tutovky spálili během jedné akce i Jun s Hubníkem, oba z blízka nedokázali prostřelil gólmana Varnsdorfu. Deset minut před koncem už putoval vyrovnávající míč do branky Varnsdorfu podel brankáře z kopačky Hubníka, jenže do sítě ho poslal dobíhající Moulis, který stál v ofsajdu a branka nemohla být uznána. V závěru zápasu se zjevil sám před brankářem po přesném centru Moulise opět Jun, ale i z tohoto souboje vyšel vítězně strážce varnsdorfské branky!

Kouč Baumitu Jaroslav Šilhavý měl po zápase smíšené pocity. „Udělali jsme tři chyby a soupeři tím góly vlastně nabídli. Byly to hloupé chyby v obraně, což Jablonec provázelo i v minulé sezoně. I dneska se to tady objevilo. První gól jsme čekali na ofsajd, druhý standardka a třetí jsme jim nahráli," zrekapituloval obdržené branky kouč Severočechů, který pochválil i soupeře. „Varnsdorf hrál velice dobře, zavřel nám to a z defenzívy pak čekal na brejk," dodal Šilhavý.

Toho zaskočil i počet zahozených šancí na druhé straně. „Hlavně v druhém poločase jsme měli snad osm vyložených šancí, které jsme nedali. Je to samozřejmě příprava, ale může nás to mrzet. Takové šance prostě musíme dát. Kluci jinak pracovali velmi dobře, sice trochu tahali nohy z tréninku, ale prali se s tím, chtěli jsme alespoň vyrovnat, ale to se nám nepodařilo," litoval po zápase Šilhavý.

Před odjezdem na herní soustředění čeká Baumit poslední přípravný duel v sobotu od 11 hodin v jabloneckých Břízkách s Pardubicemi.

FK Baumit Jablonec - FK Varnsdorf 2:3 (1:1)

Branky:  41. Čížek, 69. Hubník - 2. Schubert, 47. Zbrožek, 64. Daníček

Sestava FK Baumit Jablonec I. Poločas: Hrubý - Romera, Pernica, Beneš, Mišun - Kopic, Čížek, Pospíšil, Kubista, Crnkić - Hubník

Sestava FK Baumit Jablonec II. Poločas: Hrubý - Fantiš, Kysela, Rossi, Novák - Pospíšil (60. Kováč), Loučka - Kopic (60. Kováč), Moulis, Jun - Hubník


Author Jan Bendl
Sdílet článek