Article image

Pro U19 skončilo utkání s Kladnem remízou

V utkání 29. kola České ligy remizoval jablonecký starší dorost v Kladně s celkem SK Kladno 1:1 (1:1). Na úvodní gól domácích z penalty dokázali jablonečtí rychle odpovědět, ale v dalším průběhu branku už nepřidali ani z vyložené tutovky v závěru první půle. Domácím se dařilo mařit snahu hostů, kteří se i přes herní převahu nedokázali před brankou Kladna účinně prosadit.

Už ve 4. minutě Malého hlava z malého vápna skončila mimo branku. Ránu domácího Ešky ve 13. minutě odrazil Kotlín na roh. V 18. minutě Karel Svatý zbytečně fauloval soupeře ve vápně a z následného pokutového kopu otevřel skóre zápasu Liška. Za dvě minuty centr Špringla zprava našel na zadní tyči Weraniho, jehož oblouček zapadl přesně do levého růžku domácí branky – 1:1. Ve 33. minutě pálil z odraženého míče domácí Měchura, ale těsně minul. V 36. minutě střelu z dálky Kubína mířící pod břevno gólman jen s námahou vytěsnil nad branku. V 38. minutě nedokázal volný Melka u levé tyče dopravit míč pohotově do sítě, až mu ho soupeři odblokovali. V úvodu druhého poločasu se domácí snažili vytvořit tlak k brance hostů, ale bez efektu. Pak se hra srovnala a probíhala vesměs mezi vápny. V 63. minutě Novotného střela proletěla vedle levé tyče mimo. V 90. minutě přišla šance domácích, když míč z hlavy Doška přeletěl levý růžek jablonecké branky. V nastaveném čase Čadovu ránu po zemi domácí brankář lapil stejně jako následně podobnou střelu Kubína.

SK Kladno – FA Jablonec 1:1 (1:1)

Sestava FA Jablonec U19: Kotlín – Špringl, Svatý K., Svatý M., Werani – Novotný – Gaši (79.Čada), Kubín M., Koňák (79.Vopat), Melka – Malý

Branka: 20. Werani


Author Redakce
Sdílet článek