Article image

U19 si připsala za výhru další tři body!

Starší dorost Jablonce zvládl těžké utkání 28. kola České ligy proti FC Hradec Králové a zvítězil v něm 1:0 (0:0). Domácí tým byl hlavně v prvním poločase herně lepším celkem, ale gólové šance si nevytvořil. Až ve druhém poločase se prosadil gólem Kubína, ale o výhru mohl nakonec i přijít, kdyby v nastaveném čase hlavička Adeyema netrefila pravou tyč a mířila do sítě.

Ve 13. minutě Kubínova rána proletěla s tečí těsně nad. Ve 27. minutě z dálky vypálil Malý rovněž nad branku. Na druhé straně ve 41. minutě šanci Hampla zmařil Kotlín. V 50. minutě Novotného ránu nadvakrát zneškodnil jeho jmenovec v brance Novotný. Prakticky vzápětí pálil z výhodné pozice proti domácí brance Ponikelský, naštěstí však minul. V 57. minutě připravil Malý Kubínovi do vápna skvělý míč a Kubín ho namířil přesně do sítě. Hosté pak viditelně zvýšili snahu dobít jabloneckou branku a několik minut byli v tlaku, ale bez efektu. V 77. minutě Kubín našel ve vápně Malého, jehož střelu soupeři odrazili na roh. Za dvě minuty trestný kop Binara přeletěl jak zeď, tak i branku. V nastaveném čase z dalšího trestného kopu Hradce z levé strany našel míč na zadní tyči hlavu Adeyema, který naštěstí trefil právě tu tyč.

FA Jablonec – FC Hradec Králové 1:0 (0:0)

Sestava U19: Kotlín – Matoušek, Svatý K., Svatý M., Werani – Novotný – Gaši (86.Čada), Kubín M. (88.Sirůček), Koňák, Melka – Malý

Branka: 57.Kubín

ŽK: 67.Svatý K., 85.Gaši, 90+2. Sirůček


Author Redakce
Sdílet článek