Article image

Derby rezerv ovládl Slovan po výhře 3:1

Team logo Team logo
FC Slovan Liberec FK Jablonec
3:1
FORTUNA ČFL B, 23. kolo ne 21. 4. 2024, 10:15
Reportáž

Víkendové severočeské derby mezi B-týmy Liberce a Jablonce vyznělo ve prospěch našeho rivala, který se radoval z výhry 3:1. Všechny branky padly už v prvním poločase, Jablonec dohrával bez vyloučeného Vošahlíka.

Jablonečtí vstoupili do zápasu ofenzivně aktivně, jenže defenzíva hořela jako papír při rychlých brejcích Slovanu. Domácí se díky tomu dostali po dvaceti minutách hry už do dvoubrankového vedení. Nejdříve v 11. minutě Okoh prošel zleva do našeho pokutového území a střelou ke vzdálenější tyči prostřelil Kotlína na 1:0. V 19. minutě přišel do jabloneckého vápna centr z pravé strany, míč se po odrazu dostal na malé vápno k Hadaščokovi, který zblízka dal na 2:0.

Jablonecký kouč poté přeskupil řady, brzy vystřídal a našim barvám se povedlo po půlhodině hry snížit zásluhou útočníka Velicha na 2:1. Jenže Liberec o šest minut později znovu skoroval a odskočil opět na dvě branky. Nedisciplínu při bránění potrestal domácí Winkler, který tvrdou střelou dal na poločasových 3:1 pro modrobílé barvy.

V poločase nebyli naši trenéři vůbec spokojeni především s přístupem hráčů a důrazně jim domlouvali. Po změně stran se našim barvám nedala upřít snaha. V 57. minutě přišla komplikace, když byl po druhé žluté kartě vyloučen zkušený Vošahlík. Jablonec si nějaké šance vytvořil, ale domácí si výsledek zkušeně pohlídali a utkání dovedli do vítězného konce.

Mrzutý z výkonu v derby byl trenér Jablonce Benjamin Vomáčka. „Rozhodl první poločas. Jenže v něm jsme byli málo agresivní, málo běhaví a byli jsme všude druzí. Hráli jsme fotbal bez emocí a nasazení a takto se to hrát nedá. O to smutnější je, že šlo o derby. Do druhého poločasu jsme vstoupili trochu lépe, ale po vyloučení Vošahlíka se zápas už jen dohrával. Liberec byl lepší a vyhrál zaslouženě, my jsme Jablonci dobré jméno v tomto zápase neudělali,“ mrzelo jabloneckého kouče.

V dalším kole se Vomáčkův tým představí opět na domácí půdě, v sobotu 27. dubna bude v Břízkách od 10:15 hodin hostit Chlumec nad Cidlinou.

FC Slovan Liberec B – FK Jablonec B 3:1 (3:1)

Branky: 11. Okoh, 19. Hadaščok, 36. Winkler – 30. Velich

Sestava FK Jablonec: Kotlín - Malý, Vošahlík, Karban – Gaši (62. Diviš), Svoboda (46. Breda), Kubín (78. Hanzlíček), Alegue, Nykrín - Velich, Kanakimana (33. Kubát)


Author Jan Bendl
Sdílet článek