Article image

Je to utrápené, chybí šmrnc, řekl Látal po remíze se Zlínem

Team logo Team logo
FK Jablonec FC Zlín
0:0
FORTUNA:LIGA, 29. kolo so 20. 4. 2024, 15:00
Reportáž

S bodem proti oslabenému soupeři nemohl být po zápase se Zlínem spokojený jablonecký kouč Radoslav Látal. Především na bídnou ofenzivu si po zápase stěžoval trenér domácích.

Hostující tým dohrával na Střelnici o deseti. I proto měl zlínský kouč Bronislav Červenka ze zisku bodu velkou radost. „Přijeli jsme neprohrát a to jsme splnili. Panuje u nás velká spokojenost s urvaným bodem. Byl to velmi náročný zápas. Jablonec má výsledkovou krizi, čekali jsme, že do toho půjde po hlavě. Brzké vyloučení ovlivnilo průběh zápasu. Museli jsme poté přeskupit řady a sjet trochu více do obranné zóny. Pak už jsme se tolik nedostávali dopředu a nebyli jsme tolik nebezpeční. Kluci to zvládli velmi dobře. Bylo tam nasazení a obrovská zodpovědnost nás nakonec dovedla k zisku cenného bodu. S obrannou hrou jsem spokojený. Předešlé zápasy jsme měli v obraně výpadky, ale dneska to bylo výborné. Jablonec si nic vyloženého vypracovat nedokázal. Musíme se od tohoto zápasu odpíchnout. Bod je pro nás obrovský cenný, protože jsme stále na distanc od Jablonce a držíme se s ním v kontaktu,“ těšilo hostující kouče.

To jablonecký kouč Radoslav Látal měl z další bodové ztráty proti oslabenému soupeři těžkou hlavu. „Bod je málo, když hrajeme proti deseti. Spokojeni být nemůžeme. V první půli to bylo vyrovnané, Zlín si nevytvořil šanci. Otázkou je, jestli nám červená pomohla nebo spíš ublížila. Těžko jsme se tam dostávali. O poločase jsme museli nuceně střídat Tekijaškiho, byl dlouho na lůžku a měl toho už dost. Druhý poločas jsme se tam vůbec neprosazovali. Nějaké šance přišly až na konci. Je to jako přes kopírák. Ofenzivní část je špatná. Když už tam přijde centr, tak je nás tam málo. To co bylo v Olomouci, se dneska opakovalo,“ hodnotil Látal.

Aktuální rozpoložení jeho fotbalistů má k ideálu hodně daleko. „Nepohoda, je to cítit. Někteří hráči byli na začátku sezony aktivní i rychlejší. Ted je tam najednou obava a strach. Je to utrápené, není tam ten šmrnc. Chtěli jsme to dneska nějak urvat aspoň na 1:0, ale nepovedlo se. Je to o psychice a o hlavě. Bojíme se hrát jeden na jednoho,“ vyjmenovával příčiny herního propadu jablonecký kouč.


Author Jan Bendl
Sdílet článek