Article image

O velikonočním víkendu vyráží Jablonec na Bohemians

Team logo Team logo
Bohemians Praha 1905 FK Jablonec
2:0
FORTUNA:LIGA, 26. kolo so 30. 3. 2024, 15:00
Reportáž

Po reprezentační pauze se FORTUNA:LIGA rozjede do závěrečného finiše základní části. Jablonec čeká po pauze konfrontace na půdě tabulkového souseda ve Vršovickém Ďolíčku, kde mají své teritorium „Klokani“.

U Botiče bude v sobotu odpoledne k vidění souboj přímých tabulkových sousedů, kteří se chtějí umístit v prostřední skupině tabulky FORTUNA:LIGY. Aktuálně však oba soupeři balancují těsně na pomezí prostřední skupiny a skupiny o záchranu. Do rozdělení tabulky a nadstavbové části zbývá odehrát pět ligových kol. Oba týmy doposud posbíraly shodně 28 bodů a v tabulce je dělí jen skore.

Klokani se stále nemůžou odrazit do touženého středu tabulky. I proto na ligovou výhru čekají už dlouhých deset ligových kol, od hubené listopadové výhry 1:0 nad Karvinou. Před reprezentační pauzou už byli Pražané ke tříbodovému zisku hodně blízko, ale přestože vedli 2:0 ve Zlíně, nakonec opět jen remizovali 2:2. Jednalo se o pátou remízu z šesti jarních zápasů. Na jaře Vršovičtí prohráli jen s Viktorií Plzeň.

Jablonec v reprezentační pauze doléčil šrámy, ale taky se musel obejít bez řady hráčů reprezentujících své výběry. „Někteří hráči nám odjeli na reprezentační srazy, takže jsme trénovali s nižším počtem hráčů. Na začátku pauzy jsme doléčily některé šrámy, ale poctivě jsme ten týden trénovali. O víkendu dostali hráči volno. Druhý týden v pauze byl už klasický a připravovali jsme se na zápas s Bohemians,“ přibližuje průběh uplynulé reprezentační přestávky trenér Jablonce Radoslav Látal. Náš lodivod přikládá sobotnímu souboji s tabulkovým sousedem důležitost. „Asi to cítíme každý, že do konce základní části ligy zbývá jen pár zápasů, takže každý bod bude důležitý. Každý plusový bod z venku bude pro nás dobrý. Nechci říkat, že je Bohemka pro nás nejdůležitější zápas, protože každý nadcházející je pro nás důležitý. Je potřeba se na všechny dobře nachystat, abychom bodovali a dostali se v tabulce tam, kam chceme,“ konstatuje trenér Jablonce Radoslav Látal.

Oba týmy na sebe v rámci ligové soutěže narazí ve 43. zápase. 22 zápasů z nich ovládl Jablonec, 10 hráči Bohemians a dalších 10 duelů skončilo smírně remízou. Podzimní klání na Střelnici ale vyhráli se štěstím Pražané gólem Prekopa, Jablonec totiž ztroskotal na zahazování velkých šancí a skvělém brankáři Jedličkovi.


Utkání začíná v sobotu 30. března od 15 hodin v Ďolíčku v Praze

Rozhodčí: Černý Dalibor - Podaný Marek, Dresler Radim

Delegát: Peřina Pavel, Bajer Josef

VAR: Zelinka Miroslav

AVAR: Hrabovský Jakub


Author Jan Bendl
Sdílet článek